Dragon’s Dogma 2 oyuncuları bazen gizli bölgeleri açan çalışan trebuchetler keşfettiler.

Dragon’s Dogma 2 oyuncuları bazen gizli bölgeleri açan çalışan trebuchetler keşfettiler.

Dragon’s Dogma 2 sadece muazzam boyutlarda ve oyuncular, lansmandan günler sonra bile keşifler yapmaya devam ediyor. Örneğin, takım arkadaşlarınızı katiller haline getiren korkunç bir hastalık gibi sırlar keşfediliyor. Ancak daha eğlenceli şeylere gelirsek, oyuncuların son zamanlarda dünyanın her yerine dağılmış birçok katapultı nasıl kullandıklarını öğrendiler ve bazıları gizli bölgeleri keşfetmek için bunları kullanmayı başardılar.

Kullanıcı X/Twitter @Peppo_LS, Dragon’s Dogma 2’de bir katapultı kullanarak devasa bir kaya yığınını başarıyla yıkarak uzaklardaki yeni bir yol keşfetmeyi başardığı bir videoyu paylaştı. Video virale dönüştü çünkü başta katapultların nasıl kullanılabileceği hemen anlaşılmadı ve Dragon’s Dogma 2’de buna dair hiçbir eğitim verilmiyor. Etrafta çalışan bir katapult bulmanız gerekiyor (çoğu bozuk), yakınınızdaki bir taşı kaldırmalı, fırlatmalısınız ve dikkatlice aşağıya indirmelisiniz, böylece bir sahne meydana gelecek ve katapult taşı yan tarafa fırlatacak. Ardından takım arkadaşlarınız katapultı tekrar dolduracak ve tekrar deneyebileceksiniz.

Ancak tüm katapultlar gizli yolların kesin bir göstergesi değildir. Örneğin, bir katapult sadece taşı uzak bir duvara fırlatıyor olabilir. Peppo_LS’nin kullandığı katapult, aynı yolu açması için 2-3 deneme gerektirebilir. Bu nedenle, Dragon’s Dogma 2’deki sırlara katapultla ulaşmak istiyorsanız, sabırlı olmanız gerekecek ve tüm kuşatma silahlarının sır olacağının garantisi yok.

Hikayenin morale ulaştığı yer burasıdır. Dragon’s Dogma 2’de bulduğunuz her şeyi deneyin. Eğer katapultlar sadece işlevsel değil, aynı zamanda gizli yolları açmak için yararlıysa, keşif sürecinde oyunculara hangi başka mekanizmaların faydalı olabileceğini kim bilir?