Dragon’s Dogma 2’de Her NPC Sonsuza Dek Öldürülebilir, Ancak Morgdayken Onları Canlandırabilirsiniz

Dragon’s Dogma 2’de Her NPC Sonsuza Dek Öldürülebilir, Ancak Morgdayken Onları Canlandırabilirsiniz

Dragon’s Dogma 2 – bu yılın en çok beklenen rol yapma oyunlarından biri. Bu, Capcom’un 2012 yılında piyasaya sürdüğü oyunun devamı. Geliştiriciler eski fikirlerine geri döndüler gibi görünüyor ve onları geliştirdiler.

Orijinal Dragon’s Dogma’da bir ün sistemiydi. Oyuncular, npc’lerle arkadaşlık kurabilir veya onları öldürebilirdi, ancak onlar sanal bir hafta içinde dünyaya geri dönerdi. Yaklaşan devam oyununda artık böyle bir imkan olmayacak.

Geliştiriciler Yoshiaki Hirabayashi ve Hideaki Itsuno yakın zamanda 4Gamer.net sitesine röportaj verdiler. Röportaj sırasında site editörü, oyunda bir morgun bulunduğunu belirtti. Oyun direktörü, npc’lerin artık otomatik olarak canlanmadığını explike etti ve morgun bilinçli bir şekilde yerleştirildiğini söyledi. Ancak, onları belirli bir noktaya kadar canlandırabilirsiniz.

Itsuno, npc’nin ölümünden sonra birkaç oyun günü için morga taşınacaklarını ve ardından gömüleceklerini ve tamamen dünyadan silineceklerini belirtiyor.

Görünüşe göre bu, oyunun her npc’si için geçerli olabilir, ana görevin tamamlanmasında önemli olanlar da dahil. Ancak onları “Drake’s Pulse” adlı bir öğe ile morgdan geri hayata döndürebilir ve maceraya devam edebilirsiniz.

4Gamer:
Beni çok etkileyen bir diğer şey de şehirde bir morgun bulunmasıydı. Gayet büyüktü ve yükleme ekranında gelen bir ipucu şöyle diyordu: “Ölü bir bedeni yanlışlıkla diriltmediğinizden emin olun.”.

Itsuno:
Dragon’s Dogma 2’de npc’ler ölebilecek ve ölümlerinden sonra canlanmayacaklar, sadece morga taşınacaklar. Önceki oyunda olduğu gibi “Drake’s Pulse” canlanma öğesi yine npc’ler üzerinde kullanılabilir. Örneğin, görevi tamamlamak için size çok gerekli olan bir npc öldüğünde, onları tekrar hayata döndürmek için kullanabilirsiniz.

4Gamer:
Doğru. Genellikle npc’leri ataklardan korumak için oyun önlemleri alırsınız, ancak bu da gerçekçi bir şekilde çözülüyor. Ancak, npc öldüğünde misyonu nasıl tamamlayacağınızı bilemeyebilirsiniz.

Itsuno:
Bu durumda periden yardım istemelisiniz. Eminim “bu kişi öldü” gibi bir mesaj alacaksınız.