Dragon’s Dogma 2’nin yeni fragmanı peşecilerin özelliklerine adanmıştır.

Dragon’s Dogma 2’nin yeni fragmanı peşecilerin özelliklerine adanmıştır.

Dragon’s Dogma 2 oyununun yönetmeni Hideaki Itsuno ve baş geliştirici Kento Kinoshita ile yapılan yeni röportajda, piyonların kavramının nasıl oluşturulduğunu ve orijinal Dragon’s Dogma’da ilk ortaya çıktıklarından beri nasıl geliştiğini anlattılar.

Hemen hemen Itsuno, Dragon’s Dogma piyonlarının en belirgin özelliklerinden biri olan konuşkanlıktan bahsediyor. Bazı oyuncular bu özelliği çekici bulurken, diğerleri oldukça rahatsız edici buluyordu. Itsuno, stüdyonun Dragon’s Dogma 2’deki piyonların aynı replikleri tekrarlamamak için elinden geleni yaptığını anlatıyor.

“Piyonların aynı replikleri tekrarlamaması için elinden geleni yaptığımızı söyleyebilirim,” diyor Itsuno röportajda. Sonrasında piyonların ve diğer NPC’lerin Dragon’s Dogma 2’deki rolünden de bahsediyor.

“Piyonların yanınızda oturan ve size oyun oynayan bir arkadaşın tavsiyelerini veren biri gibi hissetmelerini istedik. Örneğin, ‘Hey, bu yoldan gidelim!’ ya da ‘Eğer öyleyse, işte nasıl yapmalısınız.’ Gibi tavsiyeler. Bu sizi doğru yolda yönlendiren bir arkadaşın yanında olmanız gibi bir şey.”

Sonrasında Itsuno, piyonların kişiliklerinden bahsediyor. Orijinal Dragon’s Dogma’da farklı piyonlar için birkaç farklı kişilik vardı ve Dragon’s Dogma 2’nin bu geleneği sürdüreceği görünüyor. Dragon’s Dogma 2’de her kişiliğin kendi seslendiren oyuncusu ve karakter özellikleri olacak ve bu özellikler, grup içinde hangi rolü oynayacaklarına da işaret edecek.

“Eğer bunu bireysellik anlamında düşünmek isterseniz, piyonların kişiliklerinin çeşitlendirilmesi yollarını bilinçli olarak genişletmeye çalıştığımızı düşünüyorum. Sadece birkaç dakika önce bahsettiğim gibi bir bireysellik var ve bilgi açısından, belirli düşmanlar hakkında bilgi sahibi olabilirler.”

Capcom, Dragon’s Dogma 2 için pazarlama faaliyetlerini yoğunlaştırdı ve Mart ayında oyunun piyasaya sürülmeden önce karakter yaratma özelliklerinin tam bir tanıtımını yaptı. Bazı meslekler daha önceki fragmanlarda gösterildi.

Dragon’s Dogma 2, 22 Mart’ta PC, PS5 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek.