“Dune: Part 2” bütçesi 190 milyon dolar olarak belirlendi: Analistlere göre film için iyi gişe hasılatları bekleniyor

“Dune: Part 2” bütçesi 190 milyon dolar olarak belirlendi: Analistlere göre film için iyi gişe hasılatları bekleniyor


Variety dergisi, yaklaşan Dune: Part Two filmi için bütçe hakkında bilgi paylaştı. Variety’nin kaynaklarına göre, filmin bütçesi pazarlama maliyeti hariç 190 milyon dolar olarak belirlendi.

Genel olarak, yayına göre, filmin kendini amorti etme ve kârlı hale gelme şansı oldukça yüksek: film, neredeyse hiç rakibin olmadığı oldukça başarılı bir zamanda piyasaya sürülüyor. Ayrıca, bu, 2024’ün ilk büyük filmi olacak, bu nedenle seyircilerin artan bir ilgisi olacak. Tahminlere göre, ABD’de Dune’un ikinci bölümünün ilk hafta sonu 60 ila 80 milyon dolar arasında bir miktar toplaması bekleniyor. Filmin kendini amorti etmesi için yaklaşık 500 milyon dolar toplaması gerekiyor.

İlk bölüm, 165 milyon dolarlık bir bütçeyle 402 milyon dolar kazandı, ancak aynı anda sinemalarda ve HBO Max’te yayınlandı, bu nedenle ikinci bölümün hasılatının önemli ölçüde daha yüksek olması ve sorunsuz bir şekilde 500 milyon doların üzerine çıkması bekleniyor – Dune’un üçüncü bölümü hakkında endişelenmeye gerek olmadığı görünüyor.

Filmdeki etkileyici oyuncu kadrosu, büyük dövüş sahneleri ve çok sayıda CGI göz önüne alındığında, filmin bütçesi oldukça demokratik olarak adlandırılabilir: örneğin, Dune’dan çok daha pahalı olan ve çok daha kötü görünen Captain Marvel 2’nin (270 milyon dolar) bütçesinin önemli ölçüde daha düşük olduğu söylenebilir.