Dune: Part 2″ Filmi Gişe Hasılatı Açısından Birinci Bölümü Geride Bıraktı

Dune: Part 2″ Filmi Gişe Hasılatı Açısından Birinci Bölümü Geride Bıraktı

“Dune: Part Two”, dünya genelinde birinci filmin tüm başarılarını geride bıraktı: Denis Villeneuve’un fantastik devam filmi, 500 milyon dolarlık işaretine yaklaştı.

…Variety tarafından bildirildiği gibi, 2021 yapımı “Dune” filminin devamı olan bu sekil, sinemalarda kum fırtınası estirmeye devam ediyor. Şu anda dünya çapında 494,7 milyon dolar gelir elde etti ve 500 milyon dolarlık işaret artık elinin altındadır. Aynı zamanda, “Dune” un gösterim süresince dünya genelinde 433 milyon dolar topladı.

Ancak iki bölümlü epik filmin ilk bölümü aynı anda sinemalarda ve HBO Max kanalında yayınlandı, bu da satışları sınırlamış olabilir çünkü insanlar evde ilk bölümü izleyebilirlerdi ve bilet almaya gerek duymuyorlardı. Villeneuve, film için hibrit yayın hakkında endişelerini dile getirdi ve finansal başarının olası olmadığını düşündü.

“Dune: Part Two”, Frank Herbert’in temel bilim kurgu romanının ikinci yarısını uyarlar ve Paul Atreides’in efsanevi yolculuğunu anlatır; Chani ve Fremen’lerle birleşerek ailesini yok eden komplolara karşı intikam yolunda bir arayış içerisindedir, ancak Villeneuve’un devam filmi, kitaba sadık kalarak onu değiştirmiştir.