Dungeon & Dragons Franchise’ının Satış Planları Hakkındaki Dedikodulara Wizard of the Coast’tan Reddetme

Dungeon & Dragons Franchise’ının Satış Planları Hakkındaki Dedikodulara Wizard of the Coast’tan Reddetme

Çin finansal yayını Pandaily, Dungeon & Dragons franchise haklarını yıl boyunca yaşanan kayıpların ardından satmak istediğini iddia etti. Hasbro, D&D’nin mevcut sahibi, potansiyel bir satın almayı tartışmak için Baldur’s Gate 3 geliştiricisi Larian Studios’a başvurduğunu ancak bu büyük satın alım için yeterli kaynak olmaması nedeniyle Tencent’e yönlendirdiğini belirtildi.

Tencent, dünya genelinde birkaç stüdyoda hisse sahibi olan bir Çin devi. League of Legends’in geliştiricisi Riot Games’in %100 hissesine sahip olması en dikkat çekici olsa da Larian’ın %30 hissesine sahiptir, ancak Larian’ın çalışmaları veya Baldur’s Gate serisi veya orijinal Divinity franchise’ı üzerinde doğrudan kontrolü yoktur.

Yine de Dicebreaker tarafından yapılan açıklamada, Wizard of the Coast geliştiricisi “Tencent ile düzenli olarak iletişim halindeyiz ve birçok fikri mülkiyetimiz üzerinde onunla işbirliği içerisindeyiz. İnternet dedikodularına yorum yapma alışkanlığımız olmamakla birlikte, açıklık getirmek adına belirtelim: D&D IP’mizi satma niyetimiz yok.” dedi.

Her zaman Hasbro’nun ve Wizards of the Coast’un kurumsal hedeflerinin tam olarak örtüşmediği bir ihtimal vardır, ancak geliştiricinin açıklaması oldukça netti. Larian, bir marka olarak D&D’ye sahip olma açısından da tuhaf bir hedef gibi görünüyor – Larian’ın masaüstü RPG izleri bariz olsa da, stüdyo yalnızca bir kez D&D markası ile doğrudan çalıştı ve yakın gelecekte The Forgotten Realms’e geri döneceğine dair hiçbir garanti yok – Baldur’s Gate 3’e DLC istesek de, Larian’ın yönetici ve Baldur’s Gate 3’ün direktörü Swen Vincke, bir sonraki projesinin planlamasının hala oldukça erken aşamalarda olduğunu ima etti.