Dying Light 2 Direktörü, oyundaki ateşli silahların eksikliği konusunda kararlılığını koruyor”

Dying Light 2 Direktörü, oyundaki ateşli silahların eksikliği konusunda kararlılığını koruyor”

Dying Light 2’nin son büyük güncellemesinde ateşli silahlar olsa da, oyunun ve tüm serinin odaklandığı şey hala dövüşe yakın bir temas olduğu, direktörün de ima ettiği bir gerçektir. Tymon Smektala’nın ifadelerine göre bu serinin oyun dünyasının temeli dövüşe dayanıyor.

PCGamesN’ye verdiği röportajda Smektala, oyun topluluğunun uzun zamandır ikinci oyuna ateşli silahlar eklemesini istemesine rağmen, asıl temelinin dövüş olduğunu vurguladı. Dying Light 2’ye ateşli silahları geri getirmek, hayranların direktörün ifadesine göre oldukça fazla olduğu bir isteğin sonucuydu. Bu durum onları bu ek fonksiyonu toplulukla birlikte yapma zorunluluğuna itti.

Ateşli silahların başlangıçta oyunda olmamasının önemli iki nedeni vardı. İlk olarak, “Modern Dark Ages” (Çağların Karanlık Dönemi) fikrini pekiştirmek adına dünya düzenini oluştururken ihtiyaç vardı. Bu da insanlığın çöküşünü temsil eden bir kavramdı.

Uygarlık ve endüstri kayboldu ve kimse silah üretemiyor, özellikle de zaten olanlar askeri birlikler tarafından ele geçirildi. İkinci olarak, Dying Light serisi için yakın dövüş silahlarının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedik.

Görünüşe göre insanların zombilere headshotlar atmayı sevdikleri ve topluluğun bunu o kadar güçlü bir şekilde istediği ki, bu talebe cevap vermekte zorlandık.

Dying Light 2’ye başlangıçtan itibaren ateşli silahları eklememiş olmaktan pişmanlık duyup duymadığı sorulduğunda, Smektala olumsuz cevap verdi: “Hayır, kararımın arkasındayım.” Ancak, Techland’ın Dying Light 2’yi en iyi zombi oyunu olarak gördüğü göz önüne alındığında, oyunculara eğlence için yeni imkanlar sunmak da bu görevin bir parçasıdır.

Yerleşimi “Modern Dark Ages”i seçmek büyük bir riskti ve ben bundan gurur duyuyorum. Ancak Dying Light 2 Stay Human’ın mükemmel bir zombi oyunu olmasını istediğimizden, oyuncuya eğlenmek için maksimum fırsat sunmak oldukça mantıklıdır.