E3 2017’de Gözden Kaçırılmaması Gereken Oyunlar

E3 2017’de Gözden Kaçırılmaması Gereken Oyunlar

Bu Oyunları Gözden Kaçırmanız Muhtemel!

E3 en ses getiren, en büyük kitlelerin gözdesi olan oyunları görme yeri olarak görülüyor; fakat o Call of Duty’lerin, FIFA’ların arasındaki az kişi tarafından bilinen küçük değerleri kimse görmüyor. Hep o milyon dolarlık oyunlar onları gölgede bırakıyor. Serbest yapımcıların oyunlarından, görkemli JRPG’lere kadar E3 oyunları arasına karışmış bir çok oyun gözden kaçırılıyor: İşte onlardan 15 tanesi:

1- Absolver

Platformlar: PS4, PC

Yayın Tarihi: 29 Ağustos 2017

Bu oyun niçin mi bu kadar ilginç? Çünkü Absolver, farklı bir savaş oyunu türü. Gülünç derecede uzun düğme kombinasyonlarını idare etmek ve savaş akışını okumak, duruşunuzu değiştirmek ve rakibininize aynı şekilde karşılık vermek ile alakası olmayan bir oyun. Üçüncü kişi savaşları akıcıdır ve bir dövüş sistemi ve muharebe stili özelleştirmesi ile savaşırsınız, böylece savaşçınızı kendinize özgü hale getirebilirsiniz. Tüm bunlar harabe bir dünyada geçen bir hikaye içine yerleştirilmiş; burada, görevleri tamamlamak ve düşmanları yere indirmek için çevrimiçi olarak diğer oyuncularla bir araya geleceksiniz.

2- 13 Sentinels: Aegis Rim

Platformlar: PS4, Vita

Yayın Tarihi: Belli Değil

Vanillaware tarafından geliştirilmiş ve George Kamitani’nin farklı, ressamın sanat stilinde tasvir edilen 13 Sentinel, mech-borne yıkım gününde bir araya gelen 13 insanın kasvetli fakat fevkalade yakın gelecek hikayesidir. Odin Sphere, Danganronpa ve Robot Alchemic Drive’ın bir karışımına benziyor.

3- Vampyr

Platformlar: PS4, Xbox One, PC

Yayın Tarihi: Kasım 2017

Vampir olmak berbat. Sürekli güneşten taraf olan yerlerden kaçıyorsunuz. DontNod’dan (Life is Strange’in arkasındaki ekipten) Vampyr, sizi saygıdeğer bir doktorun kan emici bir vampir haline dönüştürüldüğü Kraliçe Victoria Londra’sına götürür. Bu korkunç aksiyon RPG’sinde bir canavar olarak ne yapacağın size kalmış. İnsanlığı birer birer yok et, kan sayacını XP ile doldur, korkunç becerileri ve yetenekleri kullan size kalmış. Meyve suyu kutuları gibi insanları emerek boşaltmak için ‘kucaklama’ beceriniziniz mi kullanacaksınız? Yoksa doğru olanı yapıp Londra’da yaşayan yardıma muhtaç, vebalı insanları iyileştirerek aynı zamanda karnınızı mı doyuracaksınız? Belkide birçok insanın iyiliği için masum birini öldürürsünüz? Bu oyunda nasıl birisi olacağınız sizin elinizde. Siz nasıl bir vampir olacaksınız? Ahlaklı bir vampir mi? Vahşi bir vampir mi?

4- Tacoma

Platformlar: Xbox One, PC

Yayın Tarihi: 2 Ağustos 2017

Takoma hakkında hiçbir şey bilmek istemediğim oyunlardan biri böylece oyunu hiçbir beklentim olmadan oynayabilirim. Bildiklerim ise şunlar: Oldukça hareketli Gone Home’un arkasındaki ekip, Fullbright tarafından hazırlanan bir oyun. Oyun yıllarca gizemli bir şekilde terk edilmiş bir uzay istasyonunda uzayın derinliklerinde geçiyor. Nedenini bulmak için içine giriyorsunuz ve içerdeki notlara, video günlüklere ve hologramlara bakarak olayı çözmeye çalışıyorsunuz. Yukardaki fragmanı izleyebilirsiniz veya benim gibi hiçbir şey bilmeden de oyuna başlayabilirsiniz. 

5- Ooblets

Platformlar: Xbox One, PC

Yayın Tarihi: 2018

Ooblets’e tam anlamıyla Animal Crossing, Stardew Vadisi ve Pokemon’un bir karışımı diyebiliriz. Oyunda bir çiftlik çalıştırıp, oyuna adını veren yaratıkları beslemek için kullanabileceğiniz bitkileri ekip biçip RPG-esque tur tabanlı savaşlar için güçlendireceksiniz. Ayrıca, yeni yükseltmeler inşa etmek ve arazinizi iyileştirmek için para kazanmanıza olanak tanıyan bir mağaza da çalıştırabilirsiniz. Hepsi çok güzel olan oyun türlerinin ilginç bir bileşimi.

6- Undertale

Platformlar: PS4, Vita

Yayın Tarihi: 2017 Yaz

Sony’nin E3 ön gösteriminin sonunda gizli bir şekilde duyurulan Undertale nihayet PC’den PS4 ve Vita’ya geçiş yapıyor. Undertale, büyük ölçüde bir Toby Fox’un kendi tarzında düzenlediği RPG’si olacak: yani Earthbound gibi. Oyunun ilginç ve yabancı bir mizah duygusu var; fakat aynı zamanda yürek burkucu sahnelerede sahip. Ayrıca oyunun tur tabanlı savaş oyunu karışımı sistemlerini daha önce hiç görmediğiniz şekilde. Birden fazla sonla dolu cehennemsi bir gezi…

7- A Plague Tale: Innocence

Platformlar: PS4, Xbox One, PC

Yayın Tarihi: 2018

Sıçanlardan mı korkuyor musunuz? Hayır mı? Güzel. Yalnızca kanalizasyona girip dolayısıyla orada dolaşıp yoluna çıkan her şeyi yiyen sıçanlara ne dersin? Şimdi, bu sıçanların ve ölümcül bir Engizisyonun ülkeyi tehdit ettiği 14. yüzyıl Fransa’sında çocukları kontrol etmeyi hayal edin. 13 yaşında bir kızla beş yaşındaki erkek kardeşini korkutucu derecede rahatsız edici bir dünyada yönlendirmeniz gereken A Plague Tale: Innocence’a hoş geldiniz. Sadece on beş dakikalık oyun oynayış videosu gördüm ve iki tane gardiyanın sıçanlara yem oluşunu dehşet içinde izledim. 

8- Tunic

Platformlar: Belirtilmemiş konsollar, PC

Yayın Tarihi: 2018

Oyunda küçük bir tilkisiniz ve bulmaca çözerek düşmanlarla savaşan bir Zelda dünyasında koşuşturuyorsunuz. Oyunda bir çok gizem bulunmakta. İşaretleri okumayı bilmeyeceksiniz, çünkü dili anlayamayacaksınız. Ekipman menünüz bile zamanla çözeceğiniz gizemler ile dolu. PC Gaming Show’da gösterilen fragmanı yukardan izleyebilirsiniz.

9- Moss

Platformlar: PSVR

Yayın Tarihi: Belli Değil

Moss, Quill adındaki sevimli bir fareyi kontrol ettiğiniz bir VR oyunudur. Geliştiricilerin bir kitap sayfasına benzettiği her alanda – bir sonraki alana geçmek için bir bulmacayı çözmek zorundasınız. Quil’e bölümlerde yardımcı olmak için nesneleri çekip itme gibi çevre etkileşimlerine giriyorsunuz. Yani rolünüz fiziksel bir varlıktan çok görünmeyen bir koruyucu, denetleyicidir. Ancak çeşitli zorluklarla dolaşmaya çalışırken küçük arkadaşınızla aranızda gerçekten bir bağ geliştirmeye başlıyorsunuz.

10- Brawlout

Platformlar: PS4, Xbox One, PC

Yayın Tarihi: 2017’nin 3. Çeyreği

Dünya yeni bir Smash Bros oyununu beklerken, Brawlout, hedefinizin tüm rakiplerinizi orman sahneli bölümlere uçurmak olduğu, insan figürlü hayvanları (cazip bir çizgi film stilinde hazırlandı) içeren umut verici 2.5D alternatifine benziyor. Animasyonlar harika, tuhaf karakter tasarımları büyüleyici ve hız her şeyden önce rekabetçi derinlikli büyük bir parti mücadele oyunu için umut verici görünüyor.

11- Hidden Agenda

Platformlar: PS4

Yayın Tarihi: 2017

Hidden Agenda, Sony’nin ön gösterisi sırasında bir grup daha küçük başlığın yanı sıra, Until Dawn’u hazırlayanlar tarafından yapılan bir cinayet gizemi oyunudur. Birkaç kişinin PS4’e ikinci ekranla (telefon, iPad vb.) bağlanmasını ve oyuyla etkileşimini sağlayan PS4’ün yeni Play Link özelliğini kullanıyor. Buradaki asıl olay, her oyuncunun – katili yakalamak için bir takım olarak birlikte çalışırken -gizli bir günceye sahip olması. Burdan da hepsinin gizli olarak hırsızı yakalamaya çalıştığını anlıyoruz. Hidden Agenda’yı ikincil bir ekrandan kontrol etmenin güzel yanı oyunun yalnızca sizin görebileceğiniz bilgileri size göndermesi. Oyunun kendisi harika görünüyor ve ayrıca da çok şaşırtıcı duruyor.

12- Call of Cthulhu

Platformlar: PS4, Xbox One, PC

Yayın Tarihi: 2017

Artık dünyanın ihtiyaç duyduğu şey daha fazla el uzantıdır. Call of Cthulhu, yayıncı Focus Interactive’in(Vampyr ve A Plague Tale ilede ilişkili olan) bir diğer acayip macerası olan oyun doğrudan aynı isimdeki bir RPG’ye dayanıyor. Tüm Lovecraft öykülerinde olduğu gibi, bu birinci kişi macerası, karanlıkta gizlenmiş korkunç canavarlar dünyaya girmeden önce, normal bir soruşturma olarak başlıyor ve pişkin bir Boston özel araştırmacısı olan sizlerin ruh sağlığı hızla kötüye gidiyor. Küçük bir zippo çakmak ile korkunç alanları araştıracaksınız. Sakın ola aklınızı kaçırmayın!

13- The Metronomicon: Slay the Dance Floor

Platformlar: PS4, Xbox One, PC

Yayın tarihi: 2017’nin 3. Çeyreği

Oyun ritim oyunu ve bir RPG’nin bir karışımıdır ve özet parçalarının size verdiklerinin toplamından çok daha fazlasıdır. Birden fazla parti üyesini geleneksel tank / hasar / iyileştirici özellikleri ile kontrol ediyorsunuz; fakat biraz hızlı: Guitar Hero’daki quick-time düğmesinin hassasiyetiyle gerçekleştiriliyor. Bir teknikolor sanat stili ile harika bir mizah duygusu ekleyin. Ardından Metronomicon’un neden bu kadar keyif verici olduğunu görün.

14- Ashen

Platformlar: Xbox One, PC

Yayın Tarihi: Belli Değil

Ashen’a, ilk bakışta Dark Souls’a çok benziyor diyebilirsiniz ve bunu düşünmekte haklısınız. Dünyası, kasvetli ve ıssız, güneş çoktan tükenmiş olduğu için tek ışık kanağı gökyüzünde dolaşan külden gelen tek ışık, dikkatli değilseniz sizi mahvedebilecek kısır canavarlar ile dolu bir dünyadasınız. Karşılaştığınız çeşitli yabancılar (diğer bir deyişle çevrimiçi oyuncular) ile birlikte çalışmanız ve birbirinize tehlikeli engellerden kurtarmada, bulmacaları çözmede ve ölümcül düşmanları yenmede yardım etmelisiniz. Ashen önce gelen oyunlardan izler taşısada kendi sanat stili ve akıllarda yer edeceğe benzeyen atmosferi ile farkını koymaya hazırlanıyor.

15- Wargroove

Platformlar: Nintendo Switch, Xbox One, PC

Yayın tarihi: 2017

Starbound’un geliştiricisi Chucklefish’in yeni projesi Wargroove, Fire Emblem’in fantezi estetiğini, Advance Wars’un öğrenmesi kolay tur tabanlı savaş sisteminin yenilenmiş ve harmanlanmış hali. Tek oyunculu oyun severler tam bir kampanya modu için beklerken, çok oyunculu savaşlar kişisel ya da çevrimiçi olarak dört oyuncuya kadar oynanabilir. Şimdi Chucklefish sadece Wargroove’un Nintendo Switch’de bittiğinden emin olmalı tıpkı Advance Wars’ta yaptığı gibi veya daha düzgün bir şekilde.