E3 2020’ye Katılacak Olan Firmalar Açıklandı

E3 2020’ye Katılacak Olan Firmalar Açıklandı

    Oyun dünyasının en önemli etkinlerinden birisi olan E3 2020 ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. 9 Haziran 2020 tarihinde Los Angeles’ta düzenlenecek olan etkinliğe katılacak olan şirketler açıklandı. Geçtiğimiz haftalarda E3 2020’ye herhangi bir katılım sağlamayacağını açıklayan Sony, katılımcılar arasında yer almıyor. 

     Microsoft’un yöneticilerinden Phil Spencer ise Microsoft’un E3 2020’ye katılım göstereceğini açıklamıştı. Etkinliğe katılım gösterip göstermeyeceği merak edilen Nintendo ve Electronic Arts’ın durumları da bu açıklamayla netleşmiş oldu. Son gelişmelerle birlikte Nintendo’nun E3 2020’ye katılacağı kesinleşirken Electronic Arts’ın katılımcılar arasında bulunmadığı da belli oldu. Önceki senelerde olduğu gibi Electronic Arts’ın kendi bünyesinde bir etkinlik düzenleyeceği düşünülüyor.

    Bir ResetEra üyesinin E3 2020 etkinliğine ait test aşamasında olan bir web sitesine ulaştığını ve bu sitede katılımcıların yer aldığını açıklamıştı. Ancak bu paylaşımda Microsoft ve Nintendo firmaları yer almıyordu. Kafalardaki soru işaretlerini gidermek adına VideoGameChronicle (VGC) E3’ün sahibi konumunda bulunan Entertaintment Software Association (ESA) ile iletişime geçmişti.

     ESA tarafından gelen cevap hem haber niteliğinde hem de yapılan sızıntıları doğrulama niteliğinde olmuş oldu. Sızıntıyı gerçekleştiren ResetEra kullanıcısının bu sızıntıyı doğrulamış oldu. Ayrıca aralarında Xbox, Nintendo, Ubisoft, Bethesda Softworks, Sega, Capcom, Square Enix, Take-Two Interactive Software, Bandai Namco Entertaintment America Inc., Warner Bros. Games gibi önemli şirketlerin de E3 2020’ye katılacak olan firmalar arasında bulunduğu açıklanmış oldu.

     Kullanıcının yaptığı sızıntı E3 2020 katılımcıları listesinde, Activision, Amazon Game Studios, Bandai Namco, Bethesda, Capcom USA, Epic Games, Kalypso Media Group, NCSOFT, RDS Industries, Sega, Square Enix, Take-Two, Tencent, THQ Nordic, Ubisoft, UnnamedVR by Paracosma, Warner Bros, XSEED Games. şirketleri yer alıyordu. Son bu açıklamayla birlikte ise hangi şirketlerin katılım sağlayıp sağlamayacağı kesinleşmiş oldu.

    Her ne kadar şu an itibariyle konferans takvimi açıklanmamış olsa da etkinliğin katılımcıların açıklanmasının ardından dolu dolu geçeceği düşünülüyor. Etkinliğe ziyaretçi olarak gelmek isteyen oyuncuların ise biletlerini E3 2020’nin resmi sitesi üzerinden satın almaları gerekiyor. Resmi site üzerinden ziyaretçi kayıtlarının ise 15 Şubat 2020 tarihinden itibaren başlayacağı bilinen detaylar arasında.