EA, 2020’de Apex Legends Dünya Şampiyonası Düzenleyecek

EA, 2020’de Apex Legends Dünya Şampiyonası Düzenleyecek

  Dijital platformlarda ücretsiz Battle Royale oyunu Apex Legends, yakında EA tarafından e-spor etkinliği düzenlenecek. İlk kez düzenlenecek olan turnuva halindeki etkinliğin hazır hale getirilebilmesi için çalışmalara başlandığı söyleniyor. Apex Legends’ın dağıtıcısı  Electronic Arts ve geliştiricisi Respawn Entertainment, 2020 yılında yapacakları dünya şampiyonası için çalışmaları hızlandırdı. Apex Legends için ilk kez düzenlenecek olan turnuvaya oyunun en iyi oyuncuları seçilecek.

Turnuva Hakkında

Turnuva Hakkında

  Electronic Arts’ın yaptığı açıklamada 4’ü büyük olmak üzere toplam 12 etkinlikten oluşacak. Etkinliklerin bazılarını EA kendi üstlenecek. Geri kalan etkinlikler ise PGL ve GLL gibi e-spor kuruluşları üstlenecek. Yapılacak olan ilk 3 büyük etkinlik, 100 adet üç kişilik takım barındıracak ve dördüncü büyük etkinlik aynı zamanda final turunda en iyi 60 takım bulunacak. 

  EA’nın düzenlediği Apex Legends Dünya Şampiyonasında 60’tan fazla ülkeden oyuncular katılabilecek. Katılacak katılımcıların sahip olması gereken özelliklerden biri PC oyuncusu olmaları ancak klavye ve mouse kullanımının şart olmadığı açıklandı. Katılacak oyuncular isterse oyuncu konsolu da kullanabilecek.

  Apex Legends Dünya Şampiyonasındaki büyük turlarda yarışmak isteyen katılımcı takımların öncelikle internet ağı üzerinden yapılacak olan bir turnuvada ilk aşamayı geçmeleri gerekiyor. Bu ilk elemeden maçını kazanan katılımcı takımlar daha sonra bölgesel elemelere katılacak ve bu turu da geçebilirlerse dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanabilecekler.