EA FIFA'dan Rus Milli Takımını ve Rus Takımlarını Çıkardı

EA FIFA'dan Rus Milli Takımını ve Rus Takımlarını Çıkardı

Ukrayna'ya karşı savaş başlatan Rusya'ya yönelik her geçen gün daha fazla yaptırım kararı devreye alınıyor. Uluslararası şirketler de Rusya'yı köşeye sıkıştırmak için harekete geçti. Birçok ülke ve şirket, ekonomik ve finansal yaptırımlara başvurdu. Bu şirketler arasında başta Google ve Apple olmak üzere birçok büyük marka çeşitli ürün ve hizmetlerini Rusya'dan mahrum bırakmaya başladı. 

Yaptırım uygulamaya devam eden şirketlere bir yenisi daha eklendi. Electronic Arts (EA), geçtiğimiz saatlerde FIFA ve NBA spor video oyunlarında resmi instagram hesabından yaptığı açıklamada Rus milli takımının ve Rus takımlarının kaldırıldığını açıkladı. 

Yapılan resmi açıklamalarda;

“ EA Sports da dünya futbolundaki diğer isimler gibi Ukrayna halkı ile dayanışma içindedir ve Ukrayna’nın işgalinin bir an önce bitmesini ve barışı istemektedir.

FIFA ve UEFA’daki ortaklarımız ile birlikte EA Sports’un FIFA ürünleri olan FIFA 22, FIFA Mobile ve FIFA Online’da bulunan Rus Milli Takımı ve Rus futbol takımlarını kaldırma işlemine başladık. Benzer değişiklikleri diğer oyunlarımızda da aktif bir şekilde uyguluyoruz.

Alınan her aksiyondan topluluğumuzu haberdar edeceğiz ve bu güncellemeler sırasında sabırla bekleyen bütün oyunculara teşekkür ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı. 

Bunun gibi diğer video oyun şirketlerinin de yakın zamanda Rusya'ya yaptırımlarını açıklaması bekleniyor.