EA, Immortals of Aveum adlı başarısız büyülü nişancı oyununu oluşturmak için 125 milyon dolar harcadı.

EA, Immortals of Aveum adlı başarısız büyülü nişancı oyununu oluşturmak için 125 milyon dolar harcadı.

Yeni bir rapor, EA’ın karışık eleştiriler alan ve finansal bir başarısızlık olarak kabul edilen tek oyunculu nişancı silahı Immortals of Aveum’a ne kadar para harcadığını ortaya koyuyor.

Immortals of Aveum, 2023 Ağustos’unda oyun tarihinin en yoğun yıllarından biri olan bir dönemde piyasaya sürüldü, bu dönemde Diablo 4, Starfield ve Baldur’s Gate 3 gibi devlerin yanı sıra yer aldı. “Call of Duty with magic” olarak tanımlanan Ascendant Studios’un kendi başına bir deneyimi olan oyun, EA’nın beklentilerini karşılamadı ve yayınlandıktan kısa bir süre sonra stüdyonun yüzde 45’inden fazlasının işine son verildi.

Stüdyo CEO’su Bret Robbins, Immortals’ın düşük satışlarını, geçen yılın aşırı yoğun oyun yayın takvimine bağladı, ancak IGN ile yaptığı röportajda bir başka eski Ascendant çalışanı, oyunun kavramının, büyük bütçesinin temel hataları olduğunu ve sonunda proje için bir başarısızlığa dönüştürdüğünü söyledi.

Geliştirme maliyeti yaklaşık 85 milyon doları buldu ve EA, pazarlama ve dağıtım için 40 milyon dolar ayırdı. Elbette, geliştirme ekibinde ciddi yetenekler vardı, ancak modern piyasada tek oyunculu bir AAA nişancı yapmaya çalışmak gerçekten korkunç bir fikirdi, özellikle de bu, Unreal Engine 5 kullanan yeni bir IP idi. Sonuç olarak, şişirilmiş, tekrarlayan bir kampanya ortaya çıktı ve çok uzun sürdü.

Immortals of Aveum’un başarısızlığı ne olursa olsun, büyük stüdyoların artık günümüzde giderek azalan büyük bütçeli tek oyunculu aksiyon oyunlarına para yatırma isteğini daha da kırdığı ve bu tutkulu geliştiricilerin işten çıkarılması durumunun daha da kötü olduğu çok kötü.

Hala Ascendant’ta çalışan başka bir eski çalışan, Immortals’ın eski okul yaklaşımında potansiyel olduğunu, ancak izleyici kitlesini bulamadığını kabul etti.

Bu bir devam oyunu veya yeniden yapım değil, 400 saatlik bir oyun değil, mikro işlem yok, anlamsız açık dünya öğeleri yok. Herkes oyunu beğenmese de, eleştiriler oldukça iyiydi: Şu anda OpenCritic’te 74 puan aldı ve Steam’de neredeyse pozitif bir puan aldı. Kimse oyunu satın almadı.