EA’e Gerçek İsim İsyanı

EA’e Gerçek İsim İsyanı

Electronic Arts, bazı kullanıcıların programa (tam isim paylaşım izni) kendi rızası olmadan girmiş olabileceğinden şikayet ettikten sonra, “Origin oyun hizmetindeki tüm kullanıcıları ‘gerçek ad paylaşma’ seçeneğinden seçiyor.” açıklamasında bulundu.

“Profilime gerçek adımı gösterme” seçeneği (yalnızca çevrimiçi bir tanıtıcıyı paylaşmak yerine), her EA Origin hesabının gizlilik ayarlarında, diğer birçok oyun ağında olduğu gibi gömülüdür. Ancak, kar amacı gütmeyen Çevrimiçi Kötüye Kullanım Önleme Girişimi’nin kurucusu Randi Lee Harper, geçtiğimiz günlerde bir Twitter başlığında gerçek isminin herhangi bir onay vermemesine rağmen hesap üzerinden paylaşıldığını belirtti.

 

Harper, Origin hesaplarına sahip diğer kişilerin anekdot raporlarının ve spot kontrollerinin, bir dizi diğer Origin kullanıcısı için “görünüşte rastgele etkinleştirildiğini” gösterdiğini söyledi. Harper, 2013-2015 yılları arasında oluşturulan hesapların, seçeneğin varsayılan olarak etkin hale getirilme olasılığının daha fazla olduğunu düşünüyor, ancak “verilerde herhangi bir tür ortaklık bulamadığını, çok rastgele göründüğünü” söyledi. (Günümüzde oluşturulan yeni hesaplarda varsayılan olarak gerçek isim paylaşımı kapalıdır.)

 

Harper, “Rasgele bir yabancının, oyun hesabınızı gerçek adınıza bağlamasını mümkün kılmak istediğiniz bir durumun olmadığı fikrine kapılıyorum” dedi. “Sizin gönüllü olarak arkadaş olduğunuz insanlar okey fakat bu farklı bir hikaye. Bu, bazı insanlar için ‘açık’ olarak ayarlandı…”

EA, bu raporlara cevaben, tüm Origin oyuncularını gerçek isim paylaşımı dışında bırakıp, bildirilen gizliliğin ihlal edilmesine neden olan şeyi araştırdığını söyledi.

 

EA, Ars’a yapılan açıklamada “Oyuncu gizliliği bizim için büyük önem taşıyor.” Dedi. “Yakın zamanda bazı oyuncularımızdan Origin hesaplarının hesaplarıyla ilişkili gerçek isimleri paylaşmak için varsayılan olduğunu duymaya başladık. Bu bir tercih ayarı olmalı … Bizim için gerçek isimlerin sadece oyuncular tarafından paylaşılması önemlidir. Bunu gerçekten istiyoruz. Topluluğun bu konuya katılımını takdir ediyoruz ve bunun neden olabileceği aksaklıklar veya ekstra adımlar için oyuncularımızdan özür dileriz. ”

 

EA’in sorunu, bazı kullanıcıların Xbox Live hesaplarının gerçek adlarını izinsiz olarak paylaştığı konusunda şikayet ettiğinde geçen yılın başlarında Microsoft’un karşılaştığı sorunun aynısı. Soruşturma sonrasında Microsoft, Mashable’a verilen kısa bir açıklamada, “bazı kullanıcıların profillerinde yaşadığı sorunu ele aldık” dedi.

EA’in soruşturmasının sonuçları ne olursa olsun, bu olay profil ayarlarınızın tercihlerinizle eşleştiğinden emin olmak amacıyla tüm çevrimiçi hesaplarınızdaki gizlilik ayarlarınızı her zaman iki kez kontrol etmek için zamanında bir hatırlatma görevi görmelidir. “Varsayılan” paylaşım seçeneklerinin sizin (veya bu hesapların arkasındaki kurumların) olması gerektiğini düşündüğü şeyle ne zaman eşleşemeyeceğini asla bilemezsiniz.