EA’nın Yapay Zekası Nasıl Battlefield 1 Oynanacağını Öğreniyor

EA’nın Yapay Zekası Nasıl Battlefield 1 Oynanacağını Öğreniyor

Battlefield 1 – Yapay Zeka

Battlefield 1 - Yapay Zeka

EA’nın Search for Extraordinary Experiences Division (SEED) (Olağanüstü Deneyimler Bölümü Araması) bir çeşit atılım yaptı. Outfit, Battlefield 1‘in hızlı ve çılgın çok oyunculuğunu oynamayı öğretecek kadar akıllı olan AI (Yapay Zeka) oluşturmayı başardı. Gerçek oyun için.

EA bunu, Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda (Gamasutra aracılığıyla) yayınlanan kısa bir videoda belgeledi. Bu normal Battlefield 1 multiplayer deneyimidir. EA, AI’yı “agents” olarak adlandırdı. Görüldüğü üzere; EA oyun dünyasına cephane ve sağlık içeren kutular ekledi. Bu avantajla bile, AI her şeyi deneme yanılma ile öğrendiği için şaşırtıcı derecede akıllı gözüküyor. EA tam kusursuz olmadığını kabul ediyor. Bazı durumlarda çeşitli noktalarda daireler halinde çalışan bir grup AI askerini görebilirsiniz.

EA, “Gördüğünüz tüm oyuncular, oyunu deneme ve hata ile sıfırdan oynamak için eğitilmiş tek bir sinir ağı tarafından kontrol ediliyor. Temsilciler, mermiler ve sağlık durumları düşükse davranışlarını uyarlamayı öğrendiler. “Agents”ın yaptığı her şey, önceki oyun deneyiminin sonucudur. Biz sadece bu hedefi oynamak için teşvik ediyoruz.” dedi.

SEED‘ten bahsedecek olursak, Stockholm’de (Battlefield geliştiricisi DICE’ın bulunduğu) ve Los Angeles’ta ofisleri bulunmaktadır. Grubun misyonu “interaktif eğlencenin geleceğini tanımlamak, inşa etmek ve yardımcı olmaktır.” EA’nın web sitesinde SEED hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Artık büyük video oyunu yayıncılarının ve her türden şirketin Ar-Ge bölümlerinin olması bekleniyor.

Kaynak: 1