EK-Nucleus AIO CR360, kristale doğrudan temas eden bir su bloğu ile birlikte sunuldu. EK-Nucleus AIO CR360, kristal ile doğrudan temas eden bir su bloğu ile birlikte sunuldu.

EK-Nucleus AIO CR360, kristale doğrudan temas eden bir su bloğu ile birlikte sunuldu. 

EK-Nucleus AIO CR360, kristal ile doğrudan temas eden bir su bloğu ile birlikte sunuldu.

CES 2024 fuarı EK şirketinin EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB adlı yeni sıvı soğutma sistemini tanıttığı etkinlik oldu.

Bu sistem, tipik olarak işlemci kristali ile doğrudan temas sağlayan bir su bloğu kullanarak bir ilk olma özelliği taşıyor. Tipik sıvı soğutma sistemleri genellikle daha iyi temas için termal macun kullanılarak işlemci ısıl kapak üzerine monte edilen bir su bloğu kullanır.

Buna karşılık, EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB’nin monte edilmesi için işlemci üzerinde “delme” olarak bilinen karmaşık bir işlem gereklidir. Bu, ısıl kapak plakasını eritmek için ısınmanın ardından bu paneli çıkararak işlemci kristalini açığa çıkarır. Bu açığa çıkarılmış kristale özel bir kontak plaka formuna sahip bir su bloğu monte edilir. İşlemci delme, her kullanıcının kolayca yapamayacağı karmaşık bir süreç olup, kullanıcı garanti hizmetini kaybeder.

Bu çözüm, pik yüklerde işlemci sıcaklığını önemli ölçüde düşürmeye olanak tanır. Delme ve doğrudan temasın kullanılmasının ardından, özel sıvı soğutma sistemleri uzmanları 12 °C sıcaklığı düşürebildi. Yeni Intel işlemci neslinin oldukça sıcak olması dikkate alındığında, bu yaklaşım özellikle işlemci hız aşırtması durumunda etkileyici sonuçlar verebilir.

EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB, üç bölümlü bir radyatör ve üç adet 120 mm fan ile donatılmıştır. Bu çözüm, yüksek sıcaklıklara sahip üst seviye işlemcilere sahip kullanıcılar içindir. Soğutma verimini artırmak için radyatörün ters tarafına üç tane daha fan takılabilir. Daha önce benzer sonuçlar sadece pahalı özel sıvı soğutma sistemlerinde mümkündü, ancak şimdi kullanıcılar karmaşık bakım işlemleri yapmadan hazır bir çözüm satın alabilir ve kurabilir.