Elden Ring: Erdtree’nin Gölgesi’ne Eklenecek Benzersiz Sekiro’a Benzeyen Bir Mekanik

Elden Ring: Erdtree’nin Gölgesi’ne Eklenecek Benzersiz Sekiro’a Benzeyen Bir Mekanik

Elden Ring için Hardcore aksiyon oyunu olan Shadow of the Erdtree’un yaklaşan hikaye genişleme paketi, FromSoftware stüdyosunun tarihindeki en büyük ek paket olması bekleniyor. DLC, oyunculara keşfetmek için yeni bir bölge, karakterler ve küresel olaylar sunacak, ayrıca oyunculara birkaç benzersiz mekanik hediye edecek. Oyun tasarımcısı Hidetaka Miyazaki, bazıları hakkında Japon Famitsu dergisinden gazetecilerle yaptığı görüşmede konuştu.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree’deki oynanış yenilikleri hakkındaki soruları yanıtlayan Miyazaki, FromSoftware’in diğer hardcore oyunu Sekiro: Shadows Die Twice’a gönderme yapan bir mekanik ortaya çıkacağına işaret etti. Oyun tasarımcısının söylediğine göre, genişleme sırasında oyuncular, karakter seviyelerini özel bir şekilde artırma şansı elde edecekler. Kahramanın gelişme süreci, Sekiro: Shadows Die Twice’daki saldırı gücünü artırma işlemine benzer şekilde olacak. “Bu, sadece genişleme bölgesinde etkili olan mevcut saldırı gücü seviyelerinden farklı olan ayrı bir şeydir” açıklamasında bulunan geliştirici.

Sekiro’daki saldırı gücü, oyuncunun her saldırıda düşmanlara verdiği hasarı temsil eder ve oyuncu ilerledikçe bu değer artar. Miyazaki’nin belirttiğine göre, bu tür bir mekaniğin DLC’ye eklenmesinin amacı, oyuncuya oyunu yüksek seviyelerde bile ne kadar zor görmek istediğini özgürce belirleme özgürlüğü sağlamaktır.

Erdtree’un Gölgesi’ndeki bir diğer önemli yenilik olarak, geliştirici yeni silah türlerinden, büyülerden ve tetikirtilebilir yeteneklerden bahsetti. Genişlemede 8 yeni silah türü tanıtılacak, ayrıca mevcut silahlara eklemeler yapılacak. Yeni silah türlerinden bazıları daha geleneksel olacak, örneğin Japon daito (uzun kılıç) ve sakabato (ters kavrama kılıcı), bazıları daha alışılmadık olacak, örneğin düellocu kalkan ve atılan hançerler.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree genişlemesinin çıkış tarihi, PC, PS4, PS5, Xbox Serisi X|S ve Xbox One için 21 Haziran olarak planlanmıştır.