Elden Ring için DLC loru konusunda tartışmalara neden oldu. Bazıları Mesmer’a atıfların ana oyunda olduğuna inanıyor.

Elden Ring için DLC loru konusunda tartışmalara neden oldu. Bazıları Mesmer’a atıfların ana oyunda olduğuna inanıyor.

Elden Ring için DLC hızla yaklaşıyor ve yeni fragman, Mesmer Colossus’un kökeni hakkında hızlı bir tartışma başlattı.

Mesmer Colossus’un Shadow of the Erdtree genişleme paketinde başlıca kötü karakter olduğu varsayılır; koleksiyoncu sürümde ise gelecekteki patrona tamamen detaylı bir figür verilmiştir. Ancak Mesmer ile ilgili tarihi olaylar, oyuncuları ikiye bölmüştür: onun hakkında baştan beri konuşulduğuna inananlar ve bunun DLC için tamamen yeni yaratılmış bir karakter olduğunu düşünenler.

Mesmer, kırmızı cübbesinden sarkıtılan birkaç yılan figürüdür. Bunun üzerine yeni efsanevi ağaçları ekleyerek, Yıkılmış Topraklar haritasının merkezine yerleştirilen ve birbirlerine karışık bir şekilde sarılan ağaçlar, resim açık hale gelir. Mesmer, şeytanın bir portresidir. O, Erd Ağacı’na karşı ilk günahkar.

Elden Ring’in yönetmeni Hidetaka Miyazaki, Eurogamer’a verdiği röportajda genişleme paketinin başlangıçta George R.R. Martin tarafından yaratılan lore’ye dayandığını belirtti, bu nedenle Mesmer’a dair ipuçları Orta Dünya’da zaten olabilir. Bazı oyuncular, ana oyundaki Colossus’s Catacombs’a gönderme yaparak, bunun bir zamanlar onun yuvası veya belki de karakterin eski mezarı olduğunu varsayıyorlar.

Bir reddit gönderisi, Mesmer’ı diğer bazı ana karakterlerle ilişkilendirerek, onu Malenia ve Mikella’nın kardeşi olarak gösteriyor, oyun içi görüntülere dayanarak. Marika’nın annesinin Yıkılmış Topraklar’dan olduğunu biliyoruz, bu nedenle ilk çocuğunu genişleme bölgesine bırakmış olabilir. Belki Mesmer, Erd Ağacı’na karşı işlenen günahlarından sonra yeni haritaya sürgün edilmiştir. Ayrıca kırmızı saçları var!

Diğer hayranlar, ana oyunun bir hayaletine işaret ederek, “istenmeyen çocuk” hakkında yapılan konuşmanın bu DLC’ye potansiyel bir gönderme olduğunu belirtiyorlar. Ancak yine de, bu Mesmer’ın izlerinin hiçbir yerde olmadığına dair tutkulu bir karşı argümanla karşılanmıştır. Kullanıcı Ziostorm, hayaletin mezarlıkta bir yarım tanrıya atıfta bulunduğunu iddia ediyor, ancak oyunun “açık” anlatımı bu fikirleri bağlayabilir. Sekirodubi bir adım daha ileri giderek, “nereye gideceğini gösteren en ufak bir iz yok… dosya adları, hiçbir şey yok” diyor.

Shadow of the Erdtree’nin 21 Haziran’da çıkış yapana kadar kesin bir şey bilemeyeceğiz – ve hatta o zaman bile çıkıştan sonra yeni sorular ortaya çıkacağından şüphe etmek zor değil. Her ne olursa olsun, bu genişleme paketi FromSoftware için bugüne kadarki en büyük olmaya söz veriyor.