Elden Ring, Steam'de Oldukça Başarılı Bir Çıkış Yaptı

Elden Ring, Steam'de Oldukça Başarılı Bir Çıkış Yaptı

Elden Ring, FromSoft'un geliştirdiği oyunlar arasında en başarılı Steam çıkışına sahip oyun oldu. Stüdyonun en son oyunu, tartışılan PC performansından dolayı olumsuz eleştirilere rağmen 750.000'den fazla eşzamanlı Steam oyuncusunu kendine çekmeyi başardı.

Yayıncı şirket Bandai Namco, oyunun resmi lansman rakamlarını henüz açıklamamasına rağmen, sadece Steam platformunda bile büyük bir başarıya imza attığı görülüyor.

Lansman gününde Elden Ring, SteamDB başına 764.835 oyuncuyla Steam'de en yüksek eşzamanlı oyuncu sayısına ulaştı. Sekiro: Shadows Die Twice'ın 125.315 oyuncuyla tüm zamanlarına zirvesinde yer aldığını göz önünde bulundurursak, bu sayılan PC platformu için ne kadar çarpıcı olduğunu görebilirsiniz.

Bakalım Elden Ring, hafta sonu 1.000.000'den fazla eşzamanlı oyuncuya sahip Steam oyunu olmayı başarabilecek mi? Bekleyip görmemiz gerekiyor, fakat şu an için bu oldukça mümkün görünüyor.

Tüm bunlara rağmen, PC'deki performansı nedeniyle Steam'de çok sayıda olumsuz eleştiri de aldı. PC kullanıcıları için, 1.02 yaması mevcut olsa bile, “ekranda yeni efektler, düşmanlar ve alanlar ortaya çıktığında” 250 milisaniyeye varan gecikmeler oluyor.

Oyun ilerledikçe bu gecikmeler her ne kadar azalsa da, bir alandan diğerine geçmek yine tek seferlik kare düşüşlerine neden olabiliyor. En kötüsü, kare hızını 60'tan 40'lara düşüren “dönen kare zamanı” sorunları.

Elden Ring şu anda PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One ve PC'de mevcut.

Bakalım önümüzdeki günlerde olumsuz eleştirilere sebep olan bu sorunlar için çözüm yolları bulunacak mı? Hep birlikte göreceğiz.