Elden Ring’un satışları 23 milyon kopyayı aştı

Elden Ring’un satışları 23 milyon kopyayı aştı

Elden Ring’in dünya çapında satışları Bandai Namco tarafından 23 milyon kopyayı aştı olarak duyuruldu.

Dün Bandai Namco ve FromSoftware geliştiricisi sonunda uzun zamandır beklenen Erdtree’nin Gölgesi genişleme paketinin çıkış tarihini duyurdu. Duyurunun yanı sıra korkutucu patronları, yeni bölgeleri ve daha fazlasını gösteren tamamen yeni bir fragman yayınlandı.

İlginçtir ki Bandai Namco’nun resmi basın bildirisinde, 2022 yılında FromSoftware’in başyapıtına dair satış rakamları da belirtilmiş. Basın bildirisinde Elden Ring’in 2022’nin şubat ayında piyasaya sürülmesinden bu yana dünya çapında 23 milyon kopyanın üzerinde oyunun dağıtıldığı belirtiliyor. “Dağıtılan” terimi, perakende ağlara dağıtılan ya da indirilen kopyaları içerir. Basın bildirisinde, “Toplam rakam, paket versiyonlarının dağıtım verileri ve Steam oyun platformu dahil olmak üzere indirilebilir versiyon satışlarını içermektedir.” deniyor.

Geçen yılın şubat ayında Elden Ring’in varlığının ilk yılında 20 milyon kopyadan fazla satıldığını bildirmiştik. Bu, Bandai Namco ve FromSoftware’in bir yıl içinde başka 3 milyon kopya daha “satmayı” başardığı anlamına geliyor.

Elden Ring şu anda dünya çapında PC ve oyun konsollarında mevcut. Erdtree’nin Gölgesi genişleme paketi 21 Haziran’da çıkıyor.