Electronic Arts'ta GDC 2020'ye Katılmayacağını Açıkladı!

Electronic Arts'ta GDC 2020'ye Katılmayacağını Açıkladı!

      Son günlerde tüm dünyayı tedirgin eden koronavirüs, oyun dünyasını etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kojima Productions'ın salgın nedeniyle Mart ayında San Francisco'da yapılması planlanan Oyun Geliştiricileri Konferansına katılmayacaklarını açıklamıştı. Konferansa katılmayacak son şirket ise Electronic Arts oldu.

       GameSpot'a açıklama yapan Electronic Arts, Oyun Geliştiricileri Konferansına katılmayacaklarını ve artan salgın sebebiyle şirket olarak zorunlu olmadığı halde yapılacak seyahatlerini kısıtladığını belirtti. İşte şirketin GameSpot'a yaptığı açıklama:

    “Koronavirüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettikten ve dünyanın birçok noktasında yeni yeni vakaların çıkmasıyla birlikte, zorunlu olmadığı halde yapılacak olan seyahetlerin kısıtlanması da dahil olmak üzere çalışanlarımızın refahını korumak için kararlar vermek zorunda kaldık. Oyun Geliştiricileri Konferansına ve diğer etkinliklere katılımlarımızı iptal ettik. Gelişmeleri çok yakından takip etmeye ediyoruz” 

      Electronic Arts'ın Oyun Geliştiricileri Konferansı hakkında aldığı bu karar ilk olarka şirketin reklam ürünü geliştirme uzmanı olan Alex Sherer'in LinkedIn hesabında yer alan bir yazıyla ortaya çıktı. Yazıda, ” Electronic Arts, Oyun Geliştiricileri Konferansı'ndaki varlığımızı sınırlandıracak ve resmi olarak düzenlenen GDC etkinliklerini iptal edecek. Bunun yanı sıra Electronic Arts, çalışanlarına San Francisco'ya seyahat etmemeleri için tavsiye verildi.” denildi.

      Birkaç haftadır şirketlerin katılım konusunda yaptıkları açıklamalara rağmen Oyun Geliştiricileri Konferansı 2020'nin şu an için yapılması planlanıyor.