Electronic Arts, 2020 Play Live Etkinliğini Erteledi

Electronic Arts, 2020 Play Live Etkinliğini Erteledi

  27 Mayıs 1982 yılında Trip Hawkins tarafından kurulan bir video ve bilgisayar oyunu üreticisi ve yayımlayıcısıdır. 2005'ten bu yana kendi alanında rakiplerine kıyasla en büyük şirket ünvanına sahip görüldü. Redwood City ve Kaliforniya merkezli video geliştirici oyun şirketi bu yıl düzenlenmesi beklenen Play Live etkinliğini erteleme kararı aldı.

  Amerika'nın eyaletlerinden Minneapolis'te bir pazar günü polis memuru tarafından boğularak oldürülen George Floyd olayı tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bunun üzerine Amerka'da halk sokağa inerek bu acı dolu olayı protesto etmeye başladı. Olayların iyice artmasının ardından Amerika Birlerşik Devleti sokağa çıkma yasağı getirdi fakat yasağın olmasına rağmen birçok vatandaş protestolara devam etti. 

 Bu yaşanan olayların üstüne Electronic Arts, bu yıl düzenlenmesi beklenen Play Live etkinliğini iptal etme kararını aldı. EA, 11 Haziran'da düzenleyeceği etkinliği Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile iptalini kesinleştirdi. Video oyun geliştiricisi şirket, açıklamalarında, “Şu anda dünyada yapılan önemli konuşmalar ve önemli seslerin duyulmasıyla oyunda bir araya gelmek için zamanımızı değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Ertelenen Play Live etkinliği 1 hafta uzatılarak 18 Haziran'da yapılması bekleniyor. Etkinlik ertelenme haberlerine son günlerde fazlasıyla alıştık. Electronic Arts’ın yanı sıra bu yıl etkinliği iptal edilen Infinity Ward ve Bilzzard gibi dev geliştirici şirketler de bulunuyor.