Elon Musk, “Karayip Korsanları”nda Johnny Depp’in Ayo Edebiri ile değiştirilmesine olası bir yorumda bulundu: “Disney berbat”

Elon Musk, “Karayip Korsanları”nda Johnny Depp’in Ayo Edebiri ile değiştirilmesine olası bir yorumda bulundu: “Disney berbat”

Karayip Korsanları serisinin altıncı filminin konusu ara sıra gündeme geliyor ve projeye dair yeni dedikodular ortaya çıkıyor. Bugün, içeriden bilgi veren Daniel Richtman’dan gelen haberlere göre, “Karayip Korsanları”nın kadın versiyonunun yeniden üretime alındığı iddia edildi. Ancak en ilginç söylentiler ana karakterle ilgiliydi.

Söylentilere göre, yeni hikayenin ana karakteri bir kadın olacak. İçeriden gelen bilgilere göre, başrol için “Bear” dizisiyle tanınan siyahi oyuncu Ayo Edebiri seçildi. Bu oyuncu, Johnny Depp’in yerine “gelecek”.

Disney’in planlarından Elon Musk da haberdar oldu. Bir süredir Mickey Mouse’un yan kuruluşuna olumsuz bir şekilde yaklaşan işadamı, şirketin içerik moderasyon politikaları ve X (eski Twitter) platformunda nefreti körükleme konusundaki endişeleri nedeniyle kendi sitelerindeki reklamı reddetmesinden sonra şirketi beğenmiyor. Yeni “Karayip Korsanları” için yapılan oyuncu seçmeleri hakkında ne dediğini hatırlayalım:

Disney bok gibidir.

Ayrıca işadamı, Gina Carano’nun “The Mandalorian” dizisinden haksız bir şekilde kovulmasıyla Lucasfilm’e karşı dava açma kararını destekleme kararı aldı ve son zamanlarda stüdyonun ayrımcılık standartlarını “kurumsal ırkçılık ve cinsiyetçilik” olarak adlandırdı.