Elon Musk, Obama, Kanye West, Bill Gates ve Daha Birçok Ünlünün Twitter Hesabı Hacklendi!

Elon Musk, Obama, Kanye West, Bill Gates ve Daha Birçok Ünlünün Twitter Hesabı Hacklendi!

Bitcoin dolandırıcıları, Çarşamba günü Elon Musk, Bill Gates, Kanye West, Barack Obama ve diğer ünlü teknoloji şirketlerinin yöneticileri ve birçok politikacının Twitter hesapları büyük bir hack saldırısına maruz kaldı. Apple, Uber ve diğer işletmeler de bu büyük saldırılardan etkilenenen şirketler arasında yer aldı.

Milyonlarca takipçiye sahip olan Twitter hesaplarının bu kadar kolay bir şekilde ele geçirilmesi, şirketin kullanıcılarının güvenliğini korumak için yeterli çaba gösterip göstermediğine dair endişeler ortaya çıktı. Kripto para dolandırıcılığı Twitter içni yeni bir sorun olmasa da, Çarşamba günkü meydana gelen saldırının boyutu olağandışı.

Elon Musk'ın resmi Twitter hesabı üzerinden atılan ve ardından silinen Tweet'te “Covid-19 yzünden cömert hissediyorum” diyor. “Bir sonraki saat için BTC adresime gönderilen tüm BTC ödemelerini ikiye katlayacağım. İyi şanslar ve güvende kalın!” cümleleri yer aldı.

 

Benzer tweetler, milyarder hayırsever ve Microsoft kurucu ortağı Bill Gates'e ait resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaşıldı. “BTC adresime önümüzdeki 30 dakika boyunca gönderilen tüm ödemeleri ikiye katlıyorum. 1.000 dolar gönderiyorsun, sana 2.000 doları geri gönderiyorum”

Gates'in sözcüsü ise bu tweetlerin Bill Gates tarafından gönderilmediğini doğruladı.

Saldırının nasıl gerçekleştirildiği veya kaç hesabın etkilendiği şu an için bilinmiyor. Twitter, konuyu araştırdığını ancak on milyonlarca takipçiyi bir araya getiren hesapların nasıl ele geçirildiğine dair bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.