Embracer Group içinde Metro serisi ve diğer oyunlarla birlikte 4A Games kalıyor. Şirket üç yeni bölüm açıyor.

Embracer Group içinde Metro serisi ve diğer oyunlarla birlikte 4A Games kalıyor. Şirket üç yeni bölüm açıyor.

Son haberlere rağmen Embracer Group’un tüm ana oyun stüdyolarını kaybettiği yönündeki iddialara karşın, şirket başarılı bir şekilde bunları korudu. Yayıncı sonunda geniş kapsamlı bir yeniden yapılanmanın tamamlandığını duyurdu. Zorlu yılların, zorlu kararların ve kısıtlamaların ardından Embracer Group yeni departmanlar açıyor. Bu departmanlar çeşitli oyunların yayınlanmasıyla ilgilenecek ve Metro, Dead Island, Killing Floor, Tomb Raider gibi kült franşizleri ve geliştiricileriyle birlikte diğer projeleri koruyacaklar.

Yeniden yapılandırma sonucunda Embracer Group’un alışılmış faaliyetleri üç departman arasında paylaştırılacak: Asmodee, Coffee Stain & Friends ve Middle-earth Enterprises & Friends. Her biri kendi yönetim personeline, kalite kontrolüne ve yayıncının genel stratejisine yanıt verecek bir yönlendirme alacak.

  • Asmodee masa oyunlarının yayın ve geliştirilmesinden sorumlu olacak. Ayrıca şirketin görevleri arasında kart oyunlarının ve ilgili ürünlerin yayınlanması da yer alacak.
  • Coffee Stain & Friends bağımsız geliştiricileri indie oyunlar yayınlama konusunda desteklemekle meşgul olacak. Ayrıca canlı hizmetlerin ve orta ölçekli oyunların gelişiminin de sorumluluğunu üstlenecek.
  • Orta Dünya Girişimleri & Friends büyük bütçeli AAA oyunların yayınını üstlenecek. Bu departmana mevcut franchise’ların geliştirilmesi için en deneyimli stüdyolar dahil edilecek. Bunlar arasında 4A Games ekibiyle Metro, Crystal Dynamics ile Tomb Raider ve diğerleri yer alacak.

Orta Dünya Girişimleri & Friends, Crystal Dynamics, Dambuster Studios, Eidos-Montréal, Flying Wild Hog Studios, Tripwire, Vertigo Games, Warhorse Studios, 4A Games ve diğer birçok tanınmış eleştirmenin evi olacak. IP’ler arasında Dead Island, Killing Floor, Kingdom Come Deliverance, The Lord of the Rings, Metro, Tomb Raider ve diğerleri bulunmaktadır. Gruba PLAION, Freemode, Dark Horse ve diğer şirketler dahil edilecektir.

— Embracer Group’un açıklamasına göre.