En Güvenli 5 APK İndirme Sitesi

En Güvenli 5 APK İndirme Sitesi

Bazen yüklemek istediğiniz bir Android uygulaması Google Play Store’da bulunmayabilir. Bu, birkaç nedenden ötürü olabilir: Coğrafi olarak engellenmiş, yetişkinlere uygun içeriğe sahip veya geliştirici tarafından kaldırılmış olabilir.

Ancak bazı uygulamalar resmi kanallar üzerinden kullanılamıyor olsa da bu uygulamaları cihazınıza yükleme şansınız var. APK dosyasının bir kopyasını bulduğunuzda cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Pek çok site APK dosyaları indirmek için oldukça geniş bir içeriğe sahip. Aralarında en güvenlileri ve en çok içeriğe sahip olan en iyi siteleri keşfetmek istiyorsanız okumaya devam edin.

Güvenli APK Dosyası İndirmek Niçin Önemlidir?

Bir Android Paket dosyası (kısaca APK), Android uygulamalarının dağıtılma ve yüklenmesinin ana yoludur. Google Play’den bir uygulama indirdiğinizde, arka planda bir APK dosyası indirip çalıştırıyorsunuz, ancak bu durumda APK’nın kendisine erişemezsiniz.

APK dosyaları sisteminize uygulama yüklediğinden, ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturabilirler. Kötü niyetli niyetler siz indirmeden önce APK dosyalarının içeriğini değiştirebilir, bu sayede kötü amaçlı yazılımlar ve dijital bir Truva atı cihazınıza bulaşmış olur.

Hal böyle olunca kullandığınız sitenin güvenilir olduğundan emin olmanız gerekiyor. Tüm APK’leri iyice gözden geçirilmiş ve güvenlik geçmişine sahip olmalıdır. Öyleyse ilk sitemizle başlayalım:

1. APKMirror

APKMirror, APK dosyalarını indirmek için en popüler sitelerden biridir.

Bu site, popüler online Android haber sitesi Android Police’in ekibine aittir ve APK’ların güvenli bir şekilde indirmenizi sağlar.

APKMirror’un APK’lara uyguladığı sağlam bazı politikaları mevcut:

Site personeli, yayınlanmadan önce siteye yüklenen tüm APK’ları kontrol eder.

Site, önceki sürümlere sahip uygulamaların yeni sürümleri için şifreli imzalarla eşleşir (gerçek geliştiricilerin bunları imzalamaları için).

Yepyeni uygulamalar, yasallıklarını doğrulamak için aynı geliştiriciden diğer uygulamalarla eşleştirilir.

Sonuç olarak, APKMirror bir APK dosyasının geçerliliğini doğrulayamıyorsa, dosyayı yayınlamaz. Bu nedenle, sitede herhangi bir modlanmış APK, korsan uygulama veya ücretli uygulama bulamazsınız.

Her uygulamanın eski sürümlerini indirebilir, Google Play’den alınan uygulama hakkındaki çeşitli bilgileri görebilir ve benzer uygulamaların listesine erişebilirsiniz. APKMirror’dan yüklediğiniz bir uygulama, cihazınıza yükledikten sonra Google Play’den bir güncelleme alırsa, otomatik olarak en son sürüme yükseltilir.

1. APKMirror

2. APKPure

APKMirror’un en büyük rakibi APKPure. İki site aynı anda hizmete başladı. Tıpkı APKMirror gibi bu site de indirdiğiniz tüm APK’lerin güvenli ve virüssüz olduğundan emin olmak için sıkı güvenlik uygulamalarını yürütür.

APKPure, sertifikanın güvenli olduğundan emin olmak için SHA1 şifreleme metodu kullanarak yayınlamadan önce tüm uygulamaların meşruiyetini doğrular. Yeni uygulama sürümleri için şifreleme imzaları daha önce yayınlanan sürümlerle ve tamamen yeni uygulamalar aynı geliştiriciden gelen diğer yazılımlarla eşleştirilir.

Aynı şekilde APKPure bir uygulamanın güvenliği veya kökenleri hakkında şüpheleri varsa uygulamayı yayınlamaz. APKPure’da kodlanmış APK bulunmaz. Site kullanılabilirliği açısından APKPure, ekran görüntülerini, uygulama açıklamalarını ve genel meta verileri doğrudan Google’dan alır.

Ayrıca, eski bir sürüme geri dönmek istemeniz durumunda (özellikler veya hatalar nedeniyle) önceki uygulamaların bir listesi de bulunmaktadır.

APKPure’ın ayrıca bir Android uygulaması vardır. Uygulamayı yüklemek için APK dosyasını indirip kurmanız gerekir. Ayrıca uygulama açıldıktan sonra Google Play yerine kullanılabilir.

2. APKPure

3. APK Store

APKMirror ve APKPure’ı gerçekten çok seviyoruz. Aslında, başka bir siteye gitmek için bir sebebimiz olmadı. Ancak alternatif olması açısından sizi hızlı bir şekilde diğer birkaç seçenekle tanıştıralım.

Sırada APK Store var. Uygulamanın eski adı APK Downloader’dı.

Bu sitede tüm APK’lar Google Play Store’dan temin edilir, böylece güvenlik ve emniyetlerinden emin olabilirsiniz. Burada da diğer sitelerde olduğu gibi, bir sürü meta veri de var, bu da isterseniz Google Play’den tamamen kurtulabileceğiniz anlamına geliyor.

3. APK Store

4. Aptoide

Aptoide APK indirme dünyasının bir başka devi. 200 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve altı milyar indirme işleminden sorumlu. APKPure gibi, site de mağazaya erişmenizi ve APK dosyalarını doğrudan Android cihazınıza indirmenizi sağlayan bir Android uygulaması sunar.

Şirket aynı zamanda blockchain teknolojisini ve kripto para birimlerini kucaklayan ilk şirketlerden biriydi. Sitenin sembolü (AppCoins olarak adlandırılır), geliştiricilerin diğer kullanımların yanı sıra gelir payını artırmalarını sağlar.

Aptoide neden bu listenin başına yakın değil? Aslında kullanıcıların kendi mağazalarını yönetmelerine olanak sağlaması ve böylece platform üzerinde modlanan APK’lar oluşturması nedeniyle. Bu APK’lar işaretlenmiş olsa da yanlışlıkla indirebilirsiniz.

4. Aptoide

5. Yalp Store

Yalp Store bu listedekilerden biraz farklıdır. Bu fark ise web sürümünün olmamasıdır. Bunun yerine, uygulamayı Google Play’in en iyi alternatiflerinden biri olan F-Droid’ten yüklemelisiniz.

Yalp Store uygulaması Android cihazınıza yükleyip, APK’leri doğrudan Google Play Store’dan indirmek için kullanabilirsiniz. Böylelikle APK’lara kötü amaçlı yazılım ekleyen herhangi bir aracı hakkında endişelenmenize gerek olmaz.

Cihazınızı rootladıysanız, Yalp Store sizden herhangi bir giriş yapmadan arka plandaki uygulamaları bile güncelleyebilir. Hepsinden iyisi, APK’leri Google Play’den indirmek için bir Google hesabınız olması gerekmez. Google’ın gizlilik uygulamalarına karşı dikkatli olan birçok insanı memnun edecek bir alternatif kendisi.

5. Yalp Store

APK Yüklemeden Önce Ekstra Önlemler Alın

APK dosyanızı nereden indirdiğiniz önemli değil, ancak APK dosyalarının kodlarında kötü içeriklerin gizlenmeleri yüzünden her zaman sorumluluğu kendiniz almasınız. Birkaç servis kötü amaçlı yazılım için APK dosyalarını tarayabilir. Bu konuda sürükle bırak özelliğine sahip olan MetaDefender ve VirusTotal uygulamalarını öneririz.