Epic Games'ten Fortnite'ı Bekleyen iOS Kullanıcılarını Üzecek Haber

Epic Games'ten Fortnite'ı Bekleyen iOS Kullanıcılarını Üzecek Haber

Epic Games'in kazanmasına yol açan davada hakim, Epic Games'in alternatif ödeme yöntemleri açısından haklı olduğuna, diğer tüm konularda Apple'ın haklı olduğuna inanıyordu. Epic Games'in CEO'su, zaferden sonra Fortnite'ı geri getirmeyi umarak Apple ile temasa geçti, ancak memnun olmadığı bir cevap aldı. 

Teknoloji devi Apple ile Epic Games arasındaki davanın uzun bir geçmişi var. Epic Games'in Apple için paylaştığı animasyonla birlikte alternatif ödeme yöntemleri ve haksız rekabet tartışmaları daha da kızıştı. O zamandan beri, iki şirket mahkemede uzun süredir mücadele ediyor. 

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Apple-Epic davası bir dönüm noktasına ulaştı. Epic, bu noktada büyük bir zafer elde etti ve Apple'ı diğer ödeme yöntemlerine izin vermeye zorladı. İki şirket arasında farklı konulardaki davalar devam ediyor. Ancak bu zaferin ardından Fortnite'ı hemen App Store'a geri getirmek isteyen Epic'in belli ki uzun bir süre beklemesi gerekiyor.

Duruşmadaki yargıç Yvone Gonzalez Rogers, Apple'ın geçen yıl App Store'da Epic Games'in geliştirici hesabını dondurduğunu keşfetti. Üstelik bu haberin kilit noktası olsa bile Apple'ın hesabı etkinleştirip etkinleştirmeyeceğine Yargıç Rogers'ın karar vermesi tamamen ona kalmış durumda. Bu, zafer veya yenilgiden bağımsız olarak Apple'ın Fortnite'ı geri getirmek zorunda olmadığı anlamına gelir.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney (Tim Sweeney), Twitter hesabında Apple'ın geliştirici hesabını etkinleştirmeyi reddettiğini söyledi. Öte yandan Apple ekibi, olay tamamen çözülene kadar Fortnite'ın App Store'a geri dönmeyeceğini belirtti. Bu 5 yıla kadar sürebilir.