Epic Games, 300 Milyon Doların Üzerinde Zarar Etti

Epic Games, 300 Milyon Doların Üzerinde Zarar Etti

Epic Games, Steam'in piyasadaki liderliği ve devasa kullanıcı kitlesini göz önüne alındığında, uygulanabilir bir takip olmanın tek yolunun Steam'de bulunmayan oyunlara sahip olmak olduğunu anlıyor gibi görünüyor, en azından bir süre için. Üçüncü taraf şirketlerle yapılan ortaklık anlaşmaları oldukça maliyetlidir ve Epic Games, bu ayrıcalıkların gerçekleşmesi için büyük miktarda para kaybediyor gibi görünüyor.

Yabancı kaynaklar tarafından belirtilenlere göre, 2020'de Epic Games Store için üçüncü taraf oyunlarında “minimum garantiler” için yaklaşık 444 milyon dolar ödemesine rağmen, yıl için tüm üçüncü taraf oyunlarının satışı yaklaşık 265 milyon dolar olarak gerçekleşti. Apple, Epic Games'in 2019'da Epic Games Store'da yaklaşık 181 milyon dolar kaybettiğini ve bu rakamların doğru olması durumunda bugüne kadarki toplam zararı 300 milyon doların üzerine çıkacağını söyledi.  Metro Exodus ve Control gibi büyük oyunlar daha sonra Steam'e gelmeden önce EGS'de yayınlandı.

Apple, bu rakamları Epic Games'e açtığı davanın bir parçası olarak açıkladı ve Apple'ın App Store'un içerdiği güvenlik özelliklerinin eksik olduğuna işaret ediyor. Epic Games'in Fortnite gelirinin çoğunun iOS dışındaji platformlarda da elde edildiğine dikkat çekildi, bu da oyunun artık orada bulunmaması için geçerli sebeplerden biri olarak görülüyor.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, en ufak bir gelir kaybı konusunda endişeli görünmüyor. Apple'ın Twitter'daki tahminlerini doğruladı ve bunun işe bir yatırım olduğuna ve “harika oyunlarla oyunculara ulaşmada inanılmaz bir başarı” olduğuna dikkat çekti.

 

Bu kayıp rakamları, bir bütün olarak Epic Games'e kıyasla hala oldukça küçük. Şirket, ek fon sağladıktan sonra geçen Ağustos ayında 17 milyar doların üzerinde bir değere sahipti. Ve aylardır iOS'ta bulunmamasına rağmen, Fortnite diğer platformlarda gelişmeye devam ediyor.

Epic Games ve Apple mahkemesi 3 Mayıs'ta başlıyor. Sonuç, yalnızca Fortnite'ın Apple cihazlarına dönüp dönmeyeceğini değil, aynı zamanda Apple'ın platformunda dijital satın alımlar üzerinde tekel tutup tutamayacağını da belirleyebilir.