Epic Games, Dota 3’ün Sadece Epic Games Store’da Olacağını Söyledi

Epic Games, Dota 3’ün Sadece Epic Games Store’da Olacağını Söyledi

Dota 3

Dota 3

Epic Games, Steam ile devam eden savaşta tahtaya bir nokta daha koydu ve Dota 3‘ün bu yıl yalnızca Epic Games Store‘da başlayacağını duyurdu. Hayranların heyecanı, Valve‘ın herhangi bir seriyi sonunda üçüncü bir oyun haline getireceğini öğrenildiğinde zirveye ulaştı, ancak oyun Steam mağazasından kaybolduğunda ve rakibinde yeniden göründüğünde, bu heyecan hızla kargaşaya döndü.

Valve Software’in Gabe Newell’i öfkeyle bir basın açıklaması yaptı. Dota 3 geliştiricilerini “perde arkasında sessizce anlaşma yaparken, ön sipariş parasını almak” ile suçladı. Newell, “Bu tür istisnalara bir son vermeliyiz. Endüstri için iyi değil. Endüstri için iyi olan şey, Steam’deki her oyunu sürekli, zamanın sonuna kadar piyasaya sürmektir!” dedi.

Epic Games geliştirme ekibi, bir anlaşma yapmak için istekli olma nedenlerinden birinin “daha fazla para kazandıkları için” olduğunu belirtti.

Bir Dota 3 ağ mühendisi, “Bazı kişilerin ekstra launcher yüklemesinin uygun olmadığını biliyorum. Ancak, ekstra paraya sahip olmak benim için oldukça uygun.” dedi.