Epic Games: Fornite'a En Önemli Büyüme Fırsatı Sunan Platform Mobil

Epic Games: Fornite'a En Önemli Büyüme Fırsatı Sunan Platform Mobil

Epic Games ve Apple arasında devam eden dava ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor, son olarak açıklama yapan kişi Epic Games'in pazarlama direktörü Matthew Weissinger oldu. Pazartesi günü verdiği ifade de, Fornite'in potansiyel kullanıcı kitlesi söz konusu olduğunda en önemli araçlardan birinin mobil olduğunu söyledi.

“Konsolda hedeflediğimiz kullanıcı sayısına ulaştık ve mobil en büyük büyüme fırsatını sunan platformdur. Artık herkesin bir mobil cihazı var ve bu cihazlar her zaman yanlarında bulunuyor. Fakat herkesin bir konsolu veya bir oyun bilgisayarı yok” dedi.

Weissinger, Fortnite'ın iOS'taki oyuncu tabanının App Store'dan kaldırılmadan önce yaklaşık 2,5 milyon günlük aktif kullanıcı olduğunu söyledi. Bunun, Fortnite'ın platformlar arasındaki toplam günlük aktif kullanıcı sayısının yalnızca% 10'unu oluşturduğunu söyledi.

Weissinger ayrıca Epic'in Fortnite'ın App Store'dan kaldırılmasının “kesinlikle” yaralandığını ifade etti. “Evet, kesinlikle … çeşitli şekillerde,” dedi. Pazarlama patronu, yalnızca bir iOS cihazında Fortnite oynayan kişilerin artık “ortadan kaybolduğunu” söyledi. Ayrıca, bir iPhone ve bir konsolu veya PC'si olan kişilerin, işe gidip  gelirken veya farklı bir sosyal durumda Fortnite oynamak için artık daha az yere sahip  olduğunu belirtti.Weissinger ayrıca, iOS'taki Fortnite oyuncularının Fortnite'ın App Store'dan kaldırılması nedeniyle “kopan arkadaş bağlantılarından ve sosyal bağlantılardan” muzdarip olduğunu söyledi.

Epic, Apple'ı gelir paylaşımı anlaşmasından çıkaran oyun içinde doğrudan bir ödeme sistemi sunmaya başladıktan sonra Apple, Fortnite'ı App Store'dan çekti. Apple, bunun App Store şartlarının ihlali olduğunu söyledi.

Davada daha önce ortaya çıkarılan belgeler, Fortnite'ın parasının neredeyse yarısını PS4'ten kazandığını ortaya çıkardı .