Epic Games, Fortnite Dünya Kupasında 1200’den Fazla Hileci Banladı

Epic Games, Fortnite Dünya Kupasında 1200’den Fazla Hileci Banladı

Epic Games, Fortnite dünya kupasındaki 1.200’den fazla oyuncuyu yasaklamak zorunda kaldı. Sebep? Onlar hile yaptılar. Böylesine önemli bir etkinlik sırasında bu kadar fazla sahtekarın varlığını kim düşünebilirdi?

Epic Games, şu an için yalnızca çevrimiçi oynanan Fortnite turnuvasının ilk haftasında yaptırım uyguladığını ortaya koydu. Bölgesel kısıtlamaları aşma girişimleri nedeniyle oyunculara bağlantıyı kesmek için 72 saatlik bir yasak verilirken, 1.163 kadar oyuncu ilk iki hafta boyunca oyundan atıldı. 196’sı aldığı ödülleri bırakmak zorunda kaldı. 48 hesabın paylaşımı yasaklandı (dokuz tanesi ödül kaybetti).

 

Ancak, diğer yasaklar çok daha ciddi. Sekiz hesap, ekip kurmaktan, yani rakiplerle gayrı resmi ittifaklar imzalamaktan (şike yapmaktan) men edildi. Sadece bir tanesinin kazandığı ödülleri bırakması gerekiyordu. Ancak hepsinden kötüsü, yarı finale gerçek hileler kullanarak gelen bir oyuncu. Onun için Fortnite yasağı kalıcı.

Rekabet hala devam ediyor, bu yüzden yasaklananlar artabilir. Kuşkusuz, resmi bir Fortnite veya Fortnite olmayan turnuvada bile birçok kişinin yanlış davranmaya eğilimli olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

FORTNİTE WORLD CUP ÇEVRİMİÇİ AÇIK ELEMELERİ (13 NİSAN – 16 HAZİRAN)

Oyun içindeki çevrimiçi turnuvalar 13 Nisan’da başlıyor. Her sunucu bölgesinden katılmaya hak kazanan oyuncular, diledikleri platformlarda boy göstererek Fortnite World Cup Finalleri için yarışacak. 1.000.000 $’lık ödül havuzundan ve cömertçe dağıtılacak para ödüllerinden payını alma şansı için her hafta oyuna dal. 
 

Her Çevrimiçi Açık Eleme, hafta sonları iki oturum şeklinde yapılacak. Her sunucu bölgesinin kendi turnuvası olacak: Kuzey Amerika – Doğu, Kuzey Amerika – Batı, Avrupa, Asya, Brezilya, Okyanusya.
 

ÇEVRİMİÇİ AÇIK ELEME YARI FİNALLERİ (CUMARTESİ GÜNLERİ) 

  • 3 Saatlik Oturum. Sunucu bölgelerine göre saatler için “Program”a bak.
  • 10 Maç Sınırı.
  • Sıralama ve avlamalara dayalı puanlama.
  • Sıralamadaki ilk 3000 oyuncu Pazar günkü Çevrimiçi Açık Eleme Finallerine geçecek.
  • Oyuncular sadece tek bir sunucu bölgesindeki Çevrimiçi Açık Elemelere katılabilir.

 ÇEVRİMİÇİ AÇIK ELEME FİNALLERİ (PAZAR GÜNLERİ) 

  • Cumartesi günkü Çevrimiçi Açık Eleme Yarı Finalleri esnasında kazanılan puanlar Pazar günkü Çevrimiçi Açık Eleme Finallerine aktarılmayacak.
  • 3 Saatlik Oturum. Sunucu bölgelerine göre saatler için “Program”a bak.
  • 10 Maç Sınırı.
  • Dünya çapında en iyi derecelere imza atan oyuncular 1.000.000 $’lık ödül havuzundan para ödülleri kazanacak. Ödenecek ödüllerin miktarları ilerleyen günlerde açıklanacak. Kazanan oyuncuların, ödemelerin işlenmesi için ek bilgiler vermesi gerekecek.
  • Her sunucu bölgesindeki en yüksek dereceli oyuncular, aşağıda detaylandırıldığı gibi, Fortnite World Cup Finallerine katılmaya hak kazanacak.

Yarışmalara çiftli olarak katılmayı seçen oyuncular, para ödülleri ve Fortnite World Cup Finalleri için, hafta sonu yapılan tüm Çevrimiçi Açık Elemelere aynı takım arkadaşıyla katılmak zorundadır. Ancak oyuncular haftadan haftaya takım arkadaşlarını değiştirebilirler. Fortnite World Cup Finallerine katılmaya hak kazanan çiftliler final maçlarına yedek takım arkadaşlarıyla katılamazlar.

İki oturum için de eşleştirmeler turnuva içindeki mevcut puan sıralamasına göre yapılacak ve tüm oyuncular giriş cihazı veya platform farkı gözetilmeksizin eşleştirilecek.

FORTNİTE WORLD CUP FİNALLERİ

Ekibini topla ve Fortnite temalı hayran deneyimlerine hazır ol! Dünyanın dört bir yanından gelen ve 30.000.000 $ tutarındaki ödül havuzundan payını almak için yarışan en iyi oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek üç günlük Final etkinliği New York’ta yapılacak.
 

Finaller yaklaştıkça duyurulacak yeni etkinlikler için Fortnite sosyal medya kanallarını takipte kal.