Epic, Geliştiricilere Fortnite’ın Çapraz Platform Araçlarını Ücretsiz Veriyor

Epic, Geliştiricilere Fortnite’ın Çapraz Platform Araçlarını Ücretsiz Veriyor

Epic Çapraz Platform Araçları

Epic Çapraz Platform Araçları

Daha yeni Steam‘e rakip olan Epic Games, oyun endüstrisini sarsılmaya devam ediyor. Sırada, Fortnite‘ın yılın en büyük başarı hikayesine dönüşmesine yardımcı olan araç seti var. 2019’dan başlayarak, Epic çapraz platform SDK’sını (PC, konsollar ve mobil cihazlar arasında battle royale hareketine izin veren aynı teknoloji) tüm geliştiricilere ücretsiz olarak sunacak. Özellikler arasında bulunan partiler, eşleştirme, sesli sohbet ve daha fazlasını PC, Mac, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, iOS ve Android işletim sistemlerinde çalıştırabilirsiniz. Çapraz platform araç kiti, Epic’in kendi Unreal Engine‘i ve rakip Unity‘nin yazılımı ile de çalışır.

Duyuru, “Fortnite için orijinal olarak inşa edilmiş çok sayıda çapraz platform oyun hizmetini piyasaya süreceğiz ve yedi platformda 200.000.000 oyuncuyla savaş testini gerçekleştireceğiz. Bu hizmetler tüm geliştiriciler için ücretsiz olacak ve tüm motorlara, tüm platformlara ve tüm mağazalara açık olacak. Bir geliştirici olarak, Epic’ten mix-and-match çözümlerini ve istediğiniz diğerlerini seçmekte özgürsünüz.” diyor.

Oyunlar için açtığı dijital markette olduğu gibi, Epic’in açıklaması Steam’in egemenliğine meydan okuma amaçlı yeni bir güç oyunu gibi görünüyor. Valve de matchmaking, bulut depolama ve oyun içi satın alımlar için kendi yazılımını sunar.

Giriş maliyetini ortadan kaldırarak bu araçlar, çevrimiçi çok oyunculu yeteneklerini büyütmek için zaten Epic’in popüler Unreal Engine’i kullanan diğer geliştiricileri de etkinleştirecektir. Nelerin başarılabileceğinin kanıtı için Fortnite’ta bakmaları yeterli olacaktır. Yine de Epic’in paraya ihtiyacı yok gibi görünüyor.