Eski CD Projekt, FromSoftware ve Ubisoft çalışanları tarafından geliştirilen “Buz Bahçesi Efendileri” evreninde RPG Oyunu Yolda

Eski CD Projekt, FromSoftware ve Ubisoft çalışanları tarafından geliştirilen “Buz Bahçesi Efendileri” evreninde RPG Oyunu Yolda

“The Witcher” başarısı, Polonyalı geliştiriciler arasında yerel fantezi edebiyatına dayanma eğiliminin artmasına yol açtı. Geçen ay The Inquisitor çıktı ve şimdi bu trendin bir başka örneği – Yaroslav Gzhendovich’in “Buz Bahçesi Lordu” serisinin uyarlaması olan The Night Wanderer‘ı duyuran Mighty Koi stüdyosu geldi.

Oyun PC ve Xbox Series S, Xbox Series X ve PlayStation 5 konsollarında piyasaya sürülecek. Proje, soulslike action RPG olarak tanımlanıyor. Yazarlar, birkaç yenilikçi fikir sunacağı öngörülen dinamik ve karmaşık bir savaş sistemi vaat ediyorlar. Maceranın bir parçası olarak, bize romanla tanıdık olan paralı asker Vuko Drakkainen’in rolünü üstlenmek düşecek ve gizemli bir dünya olan Midgaard gezegenine kaybolmuş bir bilimsel keşif ekibini bulmaya gönderilecek. Oyun, bilim kurgu ve fantezi unsurlarını bir araya getirecektir, benzersiz bir özellik olarak ise The Night Wanderer’ın güçlü bir kişiliğe sahip ana karakterle fark yaratacağı sözü verilmektedir.

Şu anda oyun ön yapım aşamasında ve çıkışına birkaç yıl daha var. Aynı zamanda Mighty Koi, Thorgal serisinin uyarlaması üzerinde de çalışıyor. Şu anda stüdyoda yaklaşık 100 kişi çalışıyor ancak yıl sonuna kadar bu sayının ikiye katlanması bekleniyor. Ekip, FromSoftware, Konami, Wargaming, CD Projekt veya Ubisoft gibi firmalardan eski çalışanları içermektedir.

Projenin ilk fragmanı yarın gösterilecek, ancak şimdilik birkaç konsept sanatına göz atabilirsiniz: