Eski CD Projekt, FromSoftware ve Ubisoft çalışanlarından “Buz Bahçesi Efendileri” evreninde RPG oyunu geliştiriliyor.

Eski CD Projekt, FromSoftware ve Ubisoft çalışanlarından “Buz Bahçesi Efendileri” evreninde RPG oyunu geliştiriliyor.

Büyücü serisinin başarısı, Polonyalı geliştiricilerin yerli fantastik edebiyata dayanmaya çalıştığına dair bir işarettir. Geçen ay The Inquisitor piyasaya çıktı, şimdi ise bu eğilimin bir başka örneği olan Mighty Koi stüdyosu, Yaroslav Gzhendovich’in Lord of the Frozen Garden serisinin uyarlaması olan The Night Wanderer‘ı duyurdu.

Oyun, PC ve Xbox Series S, Xbox Series X ve PlayStation 5 gibi konsollarda piyasaya sürülecek. Proje, soulslike aksiyon RPG olarak tanımlanıyor. Yazarlar, dinamik ve karmaşık bir savaş sistemi vaat ediyorlar, bu da bazı taze fikirler sunacak. Maceramız boyunca, romanla tanıdığımız sözde bir paralı asker olan Vuko Drakkayin rolünü üstlenerek Midgaard gezegenine kaybolmuş bir bilimsel keşif ekibini bulmak için gönderilen bir heyecan serisi bizi bekliyor. Orijinal edebiyat yapıtı gibi oyun, bilim kurgu ve fantezi unsurlarını birleştirecek. Geliştiriciler, diğer soulslike oyunlardan farklı olacağını, en önemlisi de güçlü bir kişiliğe sahip ana karakterle geleceğini vaat ediyorlar.

Oyun şu anda ön yapım aşamasında ve çıkışına birkaç yıl kadar beklememiz gerekecek. Aynı zamanda Mighty Koi, Thorgal serisinin uyarlaması üzerinde de çalışıyor. Şu anda stüdyoda yaklaşık 100 kişi çalışıyor, ancak bu sayının yıl sonuna kadar ikiye katlanması bekleniyor. Eski FromSoftware, Konami, Wargaming, CD Projekt veya Ubisoft çalışanları da ekibe dahil olmuştur.

İlk fragman yarın gösterilecek, şimdilik birkaç konsept sanatına göz atabilirsiniz: