Eski Sweet Baby Inc çalışanı ırkçı olduğunu itiraf edince kullanıcılar hızla şikayet etmeye başladı

Eski Sweet Baby Inc çalışanı ırkçı olduğunu itiraf edince kullanıcılar hızla şikayet etmeye başladı

Son zamanlarda; Dani Lalonders, eski bir Sweet Baby Inc. çalışanı ve şu anda Black Panther adlı EA’daki solo oyunu geliştiren Cliffhanger Devs stüdyosunun hikaye tasarımcısı olarak görev yapan, oyunun geliştirilmesi sırasında beyaz çalışanları isteyerek işe almaktan kaçındığından bahsetti. Kendisine göre, beyaz çalışanlar daha toksik ve onlarla çalışmak daha zor olduğundan, kendine bir “güvenli ortam” yaratmaya çalışmıştı.

Sweet Baby Inc’in faaliyetleri ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktığında, şirketin başkanının, işbirliğinden vazgeçen geliştiricilere ve yayıncılara şantaj yaptığını açıkça kabul ettiği bilindi. Batı basını, Dani Lalonders‘ın bu tür yerinde olmayan ve açıkça ırkçı ifadelerine karşı tamamen sessiz kalmaktadır. Yalnızca Daily Mail gibi büyük bir yayın organı bu konuda haber yapmıştır. Aynı zamanda ThatParkPlace, Dexerto ve Cosmic Book News gibi küçük batı yayınları da bu konuda yazı yazmışlardır.

Eğer beyaz tenli bir geliştirici, siyah çalışanlar hakkında benzer bir şey söylemiş olsaydı, muhtemelen Kotaku, Gamespot, IGN, PC Gamer ve diğer büyük batı oyun yayınları, Sweet Baby Inc’i aktif bir şekilde destekleyen SIB’yi hemen eleştirip işten çıkarılmasını talep ederdi. Lalonders öylesine cesurca davrandı ki, ırkçı olduğunu açıkça ifade etmekten kaçınmadı.

Kullanıcılar bu adaletsizliği düzeltmeye karar verdiler: Geliştirici zaten eleştiriler ve tehditler alıyor, her seferinde kendini savunma çabası daha fazla öfkeye ve yeni tepki gösteren insanlara yol açıyordu. Kullanıcılar küçük bir zafer elde ettiler: Lalonders, sosyal medyadan ayrılacağını açıkladı. Ancak hala oyun üzerinde stüdyoda çalışmaya devam ediyor – umarım bu da kısa sürer.

Bu olay, SIB gibi şirketlerin ne kadar ikiyüzlü olduğunu bir kez daha göstermektedir. Adalet ve azınlıkların aktif savunucusu olduklarını iddia ederler, ancak gerçekte en büyük şantajcılar ve ırkçılar olduklarını ortaya çıkarır.