Eski Wolfenstein serisi yaratıcıları Deus Ex tarzında bir içerik üstünde çalışıyor.

Eski Wolfenstein serisi yaratıcıları Deus Ex tarzında bir içerik üstünde çalışıyor.

Yeni Wolfenstein serisinin arkasındaki küçük bir İsveçli geliştirici grubu MachineGames’i terk etti ve Neon Giant adlı kendi stüdyolarını kurdu. İlk projesi, 2021 yılında piyasaya sürülen ve genç geliştirici ekibi için bir başarı olan rol yapma cyberpunk aksiyon oyunu The Ascent oldu. O zamandan beri Neon Giant, yayıncı Krafton tarafından satın alındı ve şu anda klasik Deus Ex serisini çokça hatırlatan ilk büyük bütçeli oyunu üzerinde çalışıyor.

Eski Wolfenstein geliştiricilerinden ilk detaylar projeye çıktı. Son verilere göre, Neon Giant Project Impact kod adıyla bir oyun üzerinde çalışıyor. Proje, birinci şahıs bakış açısına sahip ve açık dünyalı bir immersif shooter olarak tanımlanıyor. Yaratıcılar, geçmiş oyunlarından tanıdık olan bir cyberpunk ayarı yeniden seçtiler.

Project Impact zaten oynanabilir durumda ve Gamescom 2023 kapsamında kapalı oyuncu grubuna ve gazetecilere gösterildi. Neon Giant’ın ana motoru olarak, kendi oyun mekaniği ve mekanikleriyle Unreal Engine 5’i seçtiği belirtiliyor. Oyunu deneyimleyen oyuncuların ifadelerine göre, oynanış ve seviye tasarımı Deus Ex serisini hatırlatıyor. Bununla birlikte, geliştiriciler kendilerini “immersvie sim” türü tanımından uzaklaştırmak ve oyunculara daha benzersiz bir şey sunmak istiyorlar.