Ethereum Para Transferinde Sıkıntı Var

Ethereum Para Transferinde Sıkıntı Var

Ethereum Para Transferi Sorunu

Ethereum Para Transferi Sorunu

Ethereum ağını ara sıra etkileyen ölçeklendirme sorunları yeniden belirlendi. Boğalar ve ayılar piyasada savaşırken, Ethereum blok zinciri ise hizmetlerini normal hale getirmek için savaşıyordu. Tıkanıklık, çözüm arayışlarında para çekmeyi durdurarak müşterilere farklı kripto para birimleri ile değiştirmeleri tavsiyesine kadar gitti. 

Son aylarda Ethereum ağı, günlük olarak bir milyondan fazla işlemi gerçekleştiren rekor bir faaliyet bildirdi. Bu büyüme yavaş fiyatlandırma ve geri alınan işlemlerle geldi ve ücretlerin rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu. ICO katılımcılarının, etherlerini zamanında teslim etmediklerinden token satışlarından kaçmalarına neden oldu. 17 Ocak Çarşamba günü iki borsa, kullanıcıları etkileyen ethereum para transferi sorunlarını bildirdi. 

İlk önce Bitstamp, konunun çözülmüş olduğunu söylemek için durumu dört saat sonra güncellemeden önce ETH para transferinde gecikmelerinin bulunduğunu kaydetti. Kucoin borsa kullanıcıları, günlerce sürüklenen ethereum para transferi gecikmeleri nedeniyle daha fazla etkilenmiş durumda. Borsa, Çarşamba günü yeni bir öneri de dahil olmak üzere şu bildiriyi yayınladı: kullanıcıların eter yerine neo para transferini kullanması. Bu önerinin, ETH’nin ethereum ekosistemiyle etkileşime girmesine ihtiyaç duyan kullanıcılara fazla yardımcı olduğu söylenemez. 

Kucoin Açıklaması

Kucoin Açıklaması

Kucoin’ın Ethereum ağı üzerindeki suçlamayı reddetti. Ama bu kullanıcılar tarafından pek de ikna edici olmadı. Bazı kullanıcılar borsanın ETH para transfer ücretlerinin diğer sitelerden beş kat fazla olduğuna dikkat çekerek işlemlerin iyi görünmediğini belirtiler. 

Anlaşmazlığın ötesinde olan şey, Bittrex’in yalnızca bir hafta önce bildirdiği çok sayıdaki borsanın benzer sorunlarla karşılaştığına dikkat çekmesiydi: “Oldukça yüksek gaz fiyatları nedeniyle, yeni ETH ve varlık depo adreslerinin oluşturulmasını önlüyoruz. Mevcut mevduat adresleri normal şekilde çalışacaktır.”

Eth Gas Station şu an hızlı işlemler için 51 gwei veya yaklaşık 0.93 $ işlem yapmasını gerektirdiğini bildiriyor. Web, yeni blok zincirinin saniyede bir gazillion işlemlerini gerçekleştireceğini umut eden kripto projeleriyle dolu. Gerçek şu ki, bu ağlar, Ethereum veya Bitcoin gibi vahşi ortamlarda stres testi uygulanırsa, aynı sorunlarla karşı karşıya kalacaklardır. Merkeziyeti muhafaza ederken blok zincirleri ölçeklendirmek, göründüğünden daha zorudur. 

Kaynak: 1