Evil Dead Yıldızı Bruce Campbell; Dead by Daylight ile “Ash” Olarak Dönüyor

Evil Dead Yıldızı Bruce Campbell; Dead by Daylight ile “Ash” Olarak Dönüyor

Popüler video oyunu Dead by Daylight, Ash Vs. Evil Dead kahramanı Ash Williams’ı oynanabilir bir karakter olarak ekliyor ve Bruce Campbell rolünü yinelemek için sesini ödünç verecek. Daha önce, Campbell resmen, üç sezondan sonra Starz’ın Ash vs Evil Dead’i izlemesini takiben Ash karakterini oynamaktan sonsuza dek emekli olduğunu açıklamıştı. Anlaşılan o ki, kıdemli oyuncu emekliye ayrılmaktan vazgeçti. Bir başkasının rolü üstlenmesine izin vermeyen Campbell, oyuna katılımını 2 Nisan’da resmen yayınlanacak olan Ash vs Evil Dead indirilebilir içeriğini tanıtan yeni bir fragmanla doğruladı.

 

Bilmeyenler için, Dead by Daylight, çevrimiçi olarak oynanan ve bir katili bir grup kurtulana karşı oynayan çok oyunculu bir korku video oyunudur. Katil olarak oynayan kişinin hedefi, herkesi öldürmek olduğu açıktır; hayatta kalan oyuncular, sahneden canlı çıkmak için ellerinden geleni yaparlar. Oyuna daha önce de The Texas Chainsaw Massacre’s Leatherface, A Nightmare on Elm Street’s Freddy Krueger, and Halloween’s Michael Myers ve Laurie Strode de dahil olmak üzere birçok korku filmi eklendi. Bu, korku hayranlarının, motorlu testerenin asıl ustasının gerçekte kim olduğunu görmek için ekranda Ash ve Leatherface ile savaşa tanık olabileceği anlamına geliyor.

Bruce Campbell ilk olarak 1981 yılında Sam Raimi’nin klasik korku filmi The Evil Dead ile Ash Williams’ı oynamaya başladı. Ash’in elini kaybettiği filmin devamında Evil Dead II’nin rolünü altı yıl sonra, ikonik motorlu testereyi yedek olarak kullanmasına neden oldu. 1992’de Campbell, ortaçağ korku komedi filmi Army of Darkness’ta üçüncü kez Ash’i oynadı. Artık Ash’in oynandığı Evil Dead filmleri bir daha yapılmamasına rağmen, Campbell, Starz dizisi Ash vs Evil Dead ile son kez bir canlı aksiyon performansındaki rolünü tekrarlama fırsatını yakaladı. 2015 yılında başlayan gösteri, geçen yılın ilkbaharında sonlanarak üç sezonluk ömrünü tamamladı.

Between Army of Darkness ve Ash vs Evil Dead arasında, Campbell çeşitli oyunculuk rollerine ek olarak seslendirme çalışmaları ile de meşgul olmuştu. Aralarında, Franchise’ın karakteri canlı tutmasına izin veren birkaç Evil Dead video oyunu oluşturuldu. Bu video oyunlarının her biri için Campbell, rol için sesini açıklamıştı, bu yüzden Ash’i bir video oyununda oynamak, oyuncu için yeni bir olay değil. Umarım bu Ash, Dead by Daylight’taki görünümünden ayrı olarak gerçek bir Evil Dead video oyununda başrol oynar.

 

Geçen yıl, Campbell, Evil Dead serisine ait adsız bir video oyunu projesi için tekrar Ash’i seslendirmekle uğraşmıştı. Dead by Daylight için bu yeni Ash vs Evil Dead DLC’sine atıfta bulunup bulunmadığı veya eserlerinde başka bir Evil Dead video oyunu olup olmadığı açık değil. Şimdilik, oyuncular dijital olarak da olsa Ash Williams’ı bir kez daha görmekten keyif alabilirler. O sadece bir serseri, onu oynayanlar dikkatli olmazsa öldürüldüğünü de göreceğiz. Ash’in karakter fragmanını aşağıdaki YouTube videosunda izleyebilirsiniz.