Exodus’ta “uzaylı türlerin büyük çeşitliliği” olacak

Exodus’ta “uzaylı türlerin büyük çeşitliliği” olacak

Archetype Entertainment hiçbir şey olmayan bir stüdyo olabilir, ancak BioWare, Naughty Dog ve diğerleri gibi endüstri veteraniyle dolu olması, AAA hedeflerini desteklemek için kesinlikle yeteneklere sahip olduğunu gösteriyor. Stüdyo, geçen yılın Aralık ayında bilim kurgu RPG Exodus AAA’sını tanıttı ve o zamandan beri oyun hakkında yeni detayları zamanla açıklıyor.

Stüdyo yakın zamanda, Arketip Eğlence’nin kurucuları James Ohlen (aynı zamanda yürütücü yaratıcı direktör) ve Chad Robertson (aynı zamanda yürütücü yapımcı) tarafından Exodus’un kurulumu hakkında yeni detayları açıklayan bir soru-cevap videosu yayımladı.

Geliştiriciler özellikle Exodus evrenindeki karakterler hakkında konuştular. Ölümcül Dünya’dan kaçan insan nüfusu, Omega Centauri kümesinde, eski dünya insanlarından gelen Hakim ırka karşı direniyor. Ancak oyun sırasında karşılaşacağınız tek yabancı tür onlar olmayacak.

Ohlen’in ifadesine göre, Exodus’taki tüm türlerin “Dünya kökenli” olacak, ancak onlarca bin yıl boyunca nasıl evrimleştiklerine bağlı olarak, oyunda “inanılmaz derecede garip, harika ve gizemli varlıklar” olacaklar.

“Genellikle, başka bir gezegendeki evrimleşmiş şeyi bir uzaylı olarak adlandırırsınız.” diyen Archetype Entertainment’ın kurucu ve yürütücü yaratıcı direktörü James Ohlen, “Exodus evrenindeki her şey Dünya kökenli. Ancak onlarca bin yıl boyunca nasıl geliştikleri nedeniyle, bazıları oldukça garip, harika ve gizemli varlıklara dönüştü, bu varlıklar sıklıkla diğer bilim kurgu franchise’lerinde görebileceğiniz klasik uzaylılardan çok daha garip.” dedi.

Bu ayrıca Dünya kökenli Bilge Hayvanlar gibi şeyleri de içerir. Karşılaşacağınız, etkileşimde bulunacağınız ve açıkça savaşacağınız birçok ilginç şey var. Yani, var olan Hakim ırkların yanı sıra çeşitli türler bulunmaktadır.

Ohlen, söz konusu Bilge Hayvanlar hakkında biraz daha fazla bilgi vererek, Exodus’taki birkaç “uzaylı” türünün, eski zamanlarda Dünya’da hayvan olanlardan evrimleştiğini gösterdi.

“Exodus’ta birçok garip ve akıllı olmayan varlık var ve, dediğim gibi, hepsi Dünya kökenli.” dedi. “Bu, hepsinin insanlardan türediği anlamına gelmiyor, çünkü bazıları öyle değil, çünkü bazıları, akıllarını geliştirmiş hayvanlardan olacak ve sonra on binlerce yıl boyunca gerçekten insan olmayan şeylere dönüşecek varlıklar olacaklar.”

Oyuncuların bu insan olmayan türlerden biriyle oynama şansı olacak mı, yoksa Exodus sadece ana insan kahramanıyla oynamanıza izin mi verecek? Yürütücü yapımcı Chad Robertson net bir cevap vermedi ve sadece yanıtın “biraz evet ve hayır” olduğunu söyledi.

“Cevap basit değil, aslında bir evet ve hayır gibi bir şey. Oyuncu olarak yapabileceğiniz bazı şeylerle gerçekten heyecanlıyız, ancak yakın gelecekte tüm detayları açıklamayı planlamıyoruz.”

Exodus PS5, Xbox Series X/S ve PC için geliştirilmektedir.