Facebook, Haber Akışı’nda Önemli Bir Değişikliğe Gidiyor

Facebook, Haber Akışı’nda Önemli Bir Değişikliğe Gidiyor

Facebook, kullanıcıların sosyal paylaşım ağında en çok içerik bulduğu Haber Akışı‘nda çok önemli değişiklikler yapacağını duyurudu. CEO’su Mark Zuckerberg, önümüzdeki birkaç ay içinde işletmelerden ve markalardan daha az, ailemizden ve arkadaşlarımızdan daha fazla post görmeye başlayacağımızın haberini verdi.

Zuckerberg, ”Bu hale nasıl geldiğimizi anlamak kolay, son yılllarda Facebook‘da video ve diğer kamuya açık içerikler çok yaygınlaştı. Bu yüzden Haber Akışı‘ndaki denge Facebook’un asıl amacından şaştı. Birbirimize bağlanmamıza yardımcı olun.” dedi. Bir şeyleri değiştirmenin zamanının geldiğini vurguladı.

Medya veya işletmeler yerine arkadaşlar arasındaki etkileşime odaklanmanın yanı sıra Facebook, konuşmaları ve etkileşimleri harekete geçiren yayınlara öncelik veriyor. Bunu başarmak için şirketin algoritmaları, arkadaşlarınızla etkileşimde bulunmak ve onları Haber Akışı’nda daha üstte gösterecek yayınları önermeye çalışacaktır.

Sonuç olarak, işletmelerin ve medyanın kullandığı Facebook sayfaları önceliksiz hale getirilecek; şirket, erişimin, video izlenme süresinin ve yönlendirme trafiğinin muhtemelen azalacağını açıkça ifade ediyor. Ancak ironik bir şekilde, Facebook, canlı videonun normal videoya göre altı kat daha fazla güçlü bir katılım ve tartışma sürücüsü olduğuna dikkat çekiyor. 

Zuckerberg, Facebook‘u ruh halinizle nasıl ilişkilendirebileceği konusunda şirketin yürüttüğü yeni bir araştırma olduğunu söyledi. Spesifik olarak, çalışma, ilgilendikleri kişilerle bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullanırken, insanların kendilerini iyi hissetmekten uzaklaştığını gösteriyor.  Zuckerberg, söz konusu içeriğin eğlenceli ve bilgilendirici olsa bile durumun böyle olduğunu belirtiyor.

Facebook eninde sonunda, başarıya imza atan şeylere geri dönüyor gibi görünüyor. New York Times‘daki Mike Issac, kısa vadede şirkete zarar verecek olsa bile,  Facebook’un nasıl gördüğünü ve nasıl çalıştığını gözden geçirdiğini bildirdi. Zuckerberg  NYT‘ye verdiği demeçte, “Benim için önemli.” dedi. Facebook CEO’su geçtiğimiz yıl, 2018 hedefinin şirketin son yıllarda uğraştığı birçok sorunun giderilmesi olduğunu ve çalışmaya başlamak için hiç vakit kaybetmediklerini söyledi.

Kaynak: 1