Facebook Son Dakika Özelliğini Getiriyor

Facebook Son Dakika Özelliğini Getiriyor

Facebook Son Dakika Etiketi

Facebook Son Dakika Etiketi

Facebook Kasım ayında geliştirmek için “son dakika” etiketini test etmeye başladı ve şimdi sosyal ağ seçeneği daha fazla yayıncıya genişletiyor. Şirket bu haftadan başlayarak; Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa ve Avustralya’da 50’den fazla yerde etiketin gizliliği olacağını söylüyor. Bu, zaten onu kullanan “küçük yerel ve ulusal yayıncı grubuna” ek olarak geliyor. Her şey yolunda giderse, Facebook gelecekte daha fazla yayıncı seçeneği önerebileceğini söyledi.

Etiket, yayınları Haber Kaynağı‘nda daha görünür hale getirme girişimi olarak zamanın ve kaynağın yanında kırmızı bir “son dakika” etiketi ekler. Bu özellik Anlık Makalelere, bağlantılara ve Facebook Canlı videolara uygulanabilir. Teste dahil olan yayıncılar, aracı bir günde bir kez kullanabilir ve hikayenin “son dakika” süresine ilişkin bir 6 saate kadar zaman sınırı belirleyebilir.

Facebook Son Dakika Özelliği

Facebook Son Dakika Özelliği

Okuyucuların, bir hikayeyi hak ettiklerini düşünmüyorlarsa rapor vermeleri için bir seçenek de var. Facebook, bu geri bildirimlerin, aracın geliştirilmesine yardımcı olacağını söylüyor. Tahmin edebileceğiniz gibi yayıncılar, “son dakika” olarak etiketlenmiş yayınların Haber Kaynağı’nda ne kadar iyi performans gösterdiğine ilişkin belirli istatistikler de alacaklardır. Facebook, tıklamaların, beğenilerin, yorumların ve paylaşımların şimdiye kadar testte yer alan yayınların hepsinde olduğunu ve etiketin şimdiye kadar etkili olduğunu söylüyor.

Kaynak: 1