Facebook Ücretsiz Bulut Oyun Yayın Sistemini Tanıttı

Facebook Ücretsiz Bulut Oyun Yayın Sistemini Tanıttı

Bugün Facebook, Facebook Gaming'in bir parçası olarak kendi bulut tabanlı oyun yayın sisteminin devam eden gelişimini resmen duyurdu. Bir süredir faaliyette olan sistem, bazı bölgelerde haftada 200.000'e kadar kişi tarafından kullanılıyordu. Facebook Gaming Başkan Yardımcısı Jason Rubin, sistemin geliştirilmesine yönelik kesin planları açıkladı.

Bununla birlikte bulut oyun yayınına oldukça alışılmadık bir yaklaşım sunuldu. Şirket GeForce Now veya Google Stadia gibi önde gelen hizmetlerle rekabet etme niyetinde değil ve çok fazla vaatte bulunmuyor. Başlangıçta, basitçe dünyada mevcut Facebook Gaming'in bir parçası olarak görünecek olan ücretsiz oynanabilen oyunlar (örneğin Asphalt 9: Legends veya Mobile Legends: Adventure) gibi ön safta olacak. Ayrı bir platform veya özel bir abonelik olmayacak. Gelecekte hizmetin Facebook Oyun uygulamasıyla entegre edileceği Android telefonlar da dahil olmak üzere bu oyunların indirilmesi gerekmeyecek. Ayrıca, kullanıcıların yeni oyunları sürekli olarak denemelerine olanak tanıyan kısa reklamlar da olacak.

Burada herhangi bir devrimden bahsetmek zor. Facebook Gaming, bulut yayının bir parçası olarak yüksek bütçeli oyunlar sunmayacak, bunun yerine mobil cihazlar için tasarlanmış oyunlar sunacak. Şirketin büyük oyunlar için söz vermediğini ve bunun sadece mevcut sistemin bir uzantısı olduğuna dikkat çektiğini hatırlamakta fayda var. Şu anda bulut oyun yayın özelliği, beta testlerinin bir parçası olarak ABD'nin belirli bölgeleri için mevcut ve önümüzdeki aylarda dünyanın geri kalanına yayınlanması bekleniyor.