Facebook ve Sony GDC 2020'ye Katılmayacaklarını Açıkladı

Facebook ve Sony GDC 2020'ye Katılmayacaklarını Açıkladı

     Son zamanların en çok konuşulan konusu olan koronavirüs (CODVID19), her sektörü etkilemeye devam ediyr. Şu ana kadar birçok etkinliğin iptal olmasına sebep olan koronavirüs, bu defa Oyun Geliştiricileri Konferansı 2020'yi etkiledi. Sony Interactive Enterainment ve Facebook yaptıkları açıklamalarda bu sene düzenlenecek olan Oyun Geliştiricileri Konferansı 2020'ye katılamayacaklarını belirttiler.

    Sony Interactive Entertainment'in katılmayacağını açıkladığı Oyun Geliştiricileri Konferansı 2020, iptal ettikleri ikinci etkinlik oldu. Şirket, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, Şubat 2020'nin sonunda Boston'da düzenlenmesi planlanan PAX East 2020'ye de katılım göstermeyeceklerini açıklamıştı.

     Sony Interactive Entertainment temsilcisinin GamesIndustry'e yaptığı açıklamda, ” Koronavirüs (CODVID19) ile ilgili artan hasta sayılarından endişe duyduklarını ve bu gelişmelerden dolayı Oyun Geliştirileri Konferansı 2020'ye zor bir karar alarak katılmayacaklarını” açıkladı. Temsilci açıklamasının devamında ise, ” GDC 2020'ye için planan katılımın iptal kararını alırken büyük hayal kırıklığına uğradık fakat, küresel iç gücümüzün sağlığı ve güvenliği en büyük endişemiz. Gelecek yıllarda düzenlenecek olan GDC'lere katılmayı heyecanla bekliyoruz” dedi.

       Bu sene düzenlenecek olan Oyun Geliştiricleri Konferansına katılmayacaklarını açıklayan bir başka şirket ise Facebook oldu. Facebook temsilcinin yaptığı açıklamada, “Facebook çalışanlarının, geliştirici ortaklarımızın ve Oyun Geliştiricileri Konferansı topluluklarının sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuzun endişelerden dolayı Facebook olarak son zamanların en büyük tehlikesi halie gelen koronavirüs ile ilgili ortaya çıkan halk sağlığı sıkıntılarından dolayı 2020 yılında düzenlenecek olan GDC 2020'ye katılmayacak” dedi.

 “Oyun Geliştiricileri Konferansı için hazırlanan duyuruları, videolar ve çevrimiçi Soru-Cevap aracılığıyla paylaşmayı ve GDC’de düzenlenecek olan ortak toplantılarına uzaktan bağlanarak ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Oyun Geliştirici Konferansı’nın ana şirketi UBM ile iş birliğine devam ediyoruz ve gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ederiz.”

    Her ne kadar şirketler Oyun Geliştirici Konferansı (GDC 2020) için katılım kararlarını değiştirselerde şu an için etkinlikler resmi olarak iptal edilmiş değil.Şu an için Oyun Geliştirici Konferansı (GDC 2020) 16 Mart 2020 ve 20 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyor.