Fallout 4 25 Nisan’da konsollar ve PC için yeni nesil güncelleme alacak

Fallout 4 25 Nisan’da konsollar ve PC için yeni nesil güncelleme alacak

Bethesda, konsollar için Fallout 4’ün yeni nesil güncellemesi üzerinde bir yıldan fazla süredir çalışıyor. İlk olarak 2023 yılının sonunda piyasaya sürülmesi planlanmıştı, ancak 2024 yılına ertelenmek zorunda kaldı. O zamandan beri her şey sessizdi, ancak bugün Bethesda nihayet taze bilgiler sundu: yama bu ayın ilerleyen günlerinde – 25 Nisan’da çıkmalı. Ancak bugünkü duyuru sadece konsol oyuncuları ilgilendirmeyecek: yakında PC versiyonu için büyük bir yeni güncelleme yayınlanacak.

Fallout 4’ün yeni nesil yaması, Xbox Series X/S ve PS5’in donanım avantajlarını oyunu daha iyi kullanmasını sağlayacak. Xbox oyuncuları Microsoft FPS Boost özelliği sayesinde konsol versiyonunda zaten 60 kare/saniye alabilirken, şu anda oyun PlayStation’da 30 kare/saniye ile sınırlıdır. Bu güncelleme ile bu durum değişecek. Artık Fallout 4, Xbox Series X/S’de FPSBoost olmadan 60 kare/saniye hızında çalışacak ve PS5’te de aynı kare hızını sunacak. Oyun ayrıca daha yüksek çözünürlükte çalışacak ve oyuncular yeni hata düzeltmelerinden de faydalanacak.

Bethesda ayrıca PC oyuncuları için Fallout 4’ü ücretsiz olarak güncelliyor, yeni güncellemeler ve görev düzeltmeleri, ultra geniş çözünürlük desteği ve mod yapımcıları için Creation Kit düzeltmeleri dahil. Japonca ve Çince konuşan oyuncuların Bethesda.net’e yeniden güvenli bir şekilde giriş yapabileceklerine dair çok önemli bir not bulunmaktadır, bu sayede “resmi olarak onaylanmış” modlara erişebileceklerdir.

Modlar hakkında konuşursak, Creation Club ayrıca oyunculara yeni enerji zırhı setleri, silahlar ve hatta Halloween süslemeleri de dahil olmak üzere birkaç yeni öğeyi ücretsiz indirmeleri için sunuyor.

Fallout 4 ayrıca Epic Games Store’da yer alacak ve yakında Steam Deck’i destekleyecek, böylece Valve’in taşınabilir oyun sisteminde iyi bir performans gösterecek.