Fallout 76 Oyuncusu, Phil Spencer’ın Kampını Patlatan: “Benim için kişisel değil, gözümde o son patrondu”

Fallout 76 Oyuncusu, Phil Spencer’ın Kampını Patlatan: “Benim için kişisel değil, gözümde o son patrondu”

Fallout 76 oyuncusu Sovyet Spencer’ın içindeki kampı patlattı; yeni kapalı stüdyolara karşı değil, saldırıyı haftalarca planladı.

Microsoft bu haftanın başında Bethesda bünyesindeki iki tanınmış stüdyo Arkane Austin ve Tango Gameworks’ü kapatma kararı aldı. Stüdyoların kapanacağını duyurduktan birkaç saat sonra bir kullanıcı, birisiin Sovyet Spencer’ın Fallout 76 kampında nükleer bir bomba patlattığını fark etti, Microsoft’un Xbox başkanının ev üssünü yok ederek.

Kullanıcılar bunu Xbox başkanına karşı bir protesto eylemi olarak algıladı. Arkane Austin ve Tango Gameworks dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahipti ve hepsi Microsoft’un iki sevilen geliştiriciyi kapatma kararını eleştirdi; eleştirmenlerin takdirine ve satılan milyonlarca oyunun başarısına rağmen.

Saldırının bir protesto şekli olmadığı, aslında tek bir oyuncunun haftalar süren planlamanın sonucu olduğu ortaya çıktı.

Onu yakalamak için uzun süredir plan yapıyordum, dövüşe razı olup olmayacağını öğrenmek için… Onu yok etme girişi benim açımdan sadece ana görev serisinin tamamlanmasından sonra kişisel bir hedefti.

Benim gözümde o final patronuydu. RPG’lerde kötü adam olmayı tercih ederim.

Oyuncu ayrıca Spencer’ın genellikle “haritada zıpladığını çünkü her zaman hemen oyuncularla etkileşime girildiğini” belirtti. Oyuncu Spencer’ın kendi kampında nükleer bombayı patlattıktan sonra Xbox başkanı, istediği gibi saldırmadı, sadece el salladı.