Fallout Dizisi, Fallout: New Vegas’daki Önemli Bir Karakterin Ölümünü Ortaya Çıkardı.

Fallout Dizisi, Fallout: New Vegas’daki Önemli Bir Karakterin Ölümünü Ortaya Çıkardı.

Oyun serisi Fallout, evrenin geleceği hakkında birçok bilgi ortaya çıkardı ve özellikle Fallout 2 ve Fallout: New Vegas‘daki Yeni Kaliforniya Cumhuriyeti’nin kaderi üzerinde yoğunlaştı.

Bilindiği gibi, dizinin 5. bölümünde Yeni Kaliforniya Cumhuriyeti’nin başkenti ve savaş sonrası dünyadaki en büyük şehirlerden biri olan Shady Sands’in yok edilmesi ortaya çıktı. Şehir, Vault-Tec temsilcisi ve dizinin ana karakteri Lucy’nin babası Hank McLine tarafından yok edildi. Şehirdeki mülteciler çevre bölgelere yerleşti ve NCR’nin yeni lideri Lee Moldavi oldu.

Fakat dizinin geçmiş NCR lideri – Fallout: New Vegas‘daki oyun karakteri olan Başkan Aaron Kimbol’un kaderi de açıklandı. Dizinin 6. bölümünde, NCR mültecileri tarafından yerleştirilen Sığınak 4 gösterildi. Sığınak sakinleri, şehrin farklı artefaktları ve mumlarla anma töreni düzenliyorlar. Arasında, Cumhuriyet Başkanının ölümüne işaret eden Aaron Kimbol’un portresi de bulunuyor.

Kimbol'un anma masasındaki fotoğrafı (sol alt köşe)
Kimbol’un anma masasındaki fotoğrafı (sol alt köşe)

Önemli bir not olarak, dizi Cumhurbaşkanının ölüm nedenini doğrudan açıklamaz – Onu Fallout: New Vegas’ın protagonisti Kurye mu öldürdü, Lejyonun katillerinden biri mi öldürdü ya da Kimbol Shady Sands’in patlamasında mı öldü – belirtilmemektedir.