Fallout fanı yaygın teoriyi çürüttü ve kimin nükleer savaşı başlattığını açıkladı

Fallout fanı yaygın teoriyi çürüttü ve kimin nükleer savaşı başlattığını açıkladı

Fallout dizisinin final bölümünde, apokalipsise neden olan nükleer savaşı başlatan gerçek kişi açıklanıyor. Dizide anlatılan hikaye, ilk oyunun yazarı Tim Cain’in 2023 yılında anlattığı hikayeden çok farklı. Corpolentusmaximus2 isimli sadık bir Fallout hayranı için her iki versiyonun da çok farklı olması garip geldi, bu yüzden kendi teorisini ortaya attı ve pek çok kişi tarafından beğenildi.

Dikkat, Spoiler İçerir!

Orijinal Fallout’un yaratıcısı Tim Cain, felaketin sorumlusunu Çin olarak adlandırıyordu. Ona göre, ülke, ABD’nin yapay evrim virüsü denemelerini öğrenince, mutantların ortaya çıkmasına neden olan yapay bir evrim virüsü olan VRE’nin denemelerini yapmak için ilk füzeleri fırlattı.

Fallout dizisinde, ana teoriyi kabul etmek farklıdır: Vault-Tec adlı sığınma yerleri inşa eden bir şirketin bombayı fırlattığı ima edilir. ABD ve Çin arasında savaş sırasında olası müzakereler için: Vault-Tec’in ortaklarına yapılan yatırımların sığınmaların inşasının boşa gitmeyeceğini garanti altına almak amacıyla. Corpolentusmaximus2, şirketin yönetiminin gerçekten füzeleri fırlatmak istediğini ancak yetişemediğini, Çin’in herkesi geçtiğini düşünüyor.

Fallout dizisinin ilk bölümünde bombanın düşmesi

Hayranın dediğine göre, Çin ABD’ye karşı savaşı kaybediyordu ve tahmin edilenden daha erken nükleer saldırı düzenlemeye karar verdi. Bu, Vault-Tec için bir sürprizdi. Dizinin ana karakteri Cooper Howard’ın eski karısı, şirkette yüksek bir mevkiye sahipti: açıkça kocasının ve kızının felaket anında güvende olmasını sağlayacak gibi görünüyor. Ancak ilk bölümde, izleyiciler kızın korunaklı sığınakta değil, dışarıda olduğunu görüyorlar.

Corpolentusmaximus2’un teorisini başka bir gerçek de destekliyor. Fallout dizisinde New Vegas’ın karakterlerinden biri olan Bay House’u gösterdiler. Son bölümde, şirketin füzeleri fırlatma olasılığını tartıştığı Vault-Tec toplantısında bulunuyor. Kahraman, şirketin planları hakkında bilgi sahibi ve bombalar ne zaman atılacağını dakika dakika biliyordu.

Fallout dizisindeki Vault-Tec toplantısında Bay House

Fallout: New Vegas’ta karakter, nükleer felaketin ne zaman başlayacağını “tahmin ettiğini” ancak buna hazırlanmak için yalnızca 20 saatinin olduğunu söylüyor. Corpolentusmaximus2, Bay House’un aslında hiçbir şeyin tahmin edilmediğini ve sadece Vault-Tec’i korumak için konuştuğunu düşünüyor. Dizilere göre, kahraman gerçekten şirketin nükleer çatışmayı kışkırtacağı zamanı biliyordu. Ancak Çin ilk hamleyi yapmıştı – şirketin kötü niyetli planını gerçekleştirmeden önce ABD’ye saldırmıştı.

Oyuncunun gönderisi birkaç bin beğeni topladı ve yorumlarda birçok kişi onun versiyonunun ikna edici olduğunu belirtti. Ayrıca, bu versiyonun serinin hikayesine ve video oyunlarına iyi uyduğunu söyledi.

Fallout temalı dizi 11 Nisan 2024’te yayınlandı.