Fallout: Nuevo Mexico, New Vegas için büyük bir mod, Geceyolcusu olarak oynayabileceksiniz.

Fallout: Nuevo Mexico, New Vegas için büyük bir mod, Geceyolcusu olarak oynayabileceksiniz.

Son Starfield çıkışının ardından ve The Elder Scrolls 6’nın Bethesda’dan bir sonraki büyük oyun olacağının doğrulanmasının ardından, Fallout serisinin hayranları bir süre daha yeni bir oyuna sahip olmayacaklarını kabullenmek zorunda kaldılar. Ancak bu, Fallout hayranlarının yeni bir şeyler göremeyeceği anlamına gelmiyor çünkü geliştirici ekipler zamanlarını geçirmek için kendi modlarını oluşturuyorlar ve Fallout: London – bunun parlak bir örneği.

Ancak Fallout: New Vegas mod ekibi de oyun için Fallout: Nuevo Mexico adlı geniş çaplı bir eklenti üzerinde çalışıyor. Bu proje uzun bir süredir biliniyor ve birkaç ay önce ekip oyun içi fragman yayımladı. Son zamanlarda GameRant’e düşüncelerini Fallout: New Vegas yerine neden Fallout 4’ü seçtikleri hakkında açıklam…

Nuevo Mexico projesinin lideri, oyunun “scripting yetenekleri”ne başvururken, ekibin kodları genişletmek için daha fazla olanak sunan ve daha büyük bir yaratıcı özgürlük sağlayan bu yetenekleri öne sürüyor. Özellikle Fallout 4’teki tartışmalı diyalog sisteminin ekip için ciddi bir engel olduğunu vurguluyor, özellikle de Nuevo Mexico için tasarlanan bazı benzersiz özellikler göz önüne alındığında.

Ben Fallout 4’ün diyalog sisteminin en büyük hayranı olmadım. Diyalog oluşturucu setini denedim ve bir hikaye çizgisi oluşturmak istiyorsanız gerçekten iyi, ancak ben denedim ve evet, değil

Nuevo Mexico geliştiricileri, Fallout serisinin standart formülünü kopyalamak yerine, uzun yıllardır bu franchise’ın hayranlarının hayalini kurduğu büyük değişiklikler ve yenilikler getirmeyi hedefliyor. Ana oyunun her oyuncunun geçmişini hesaba katmayı amaçlayan bir özelliği olacak: Fallout: Nuevo Mexico’da oyuncular, ilk kez sığınıktan çıkan standart bir karakteri oynamak yerine, kendi yaşam yollarını seçebilecekler.

Oyun için oldukça ilgi çekici olan bir yön de, Fallout serisinde daha önce hiç görülmemiş bir şekilde Gülle karakterini oynamanın mümkün olmasıdır. Gülleler, Fallout dünyasında genellikle hor görülür ve kaçınılır ve Fallout: Nuevo Mexico’da oyuncular, bu önyargılı tutumu kendi deneyimleriyle yaşayarak oyun dünyasına yeni bir, seriyi alışılmadık bir perspektiften görmeye davet edilirler. Bu, Fallout hayranların ilgilerini çekecek bir proje haline getiren iddialı ve yaratıcı bir karardır.