Farming Simulator 2019

Farming Simulator 2019

Farming Simulator 2019 Grafik Motoru Kalitesi

Farming Simulator 2019 Grafik Motoru Kalitesi

Farming Simulator 2019

Farming Simulator oyunu 2017 sürümü ile birçok oyuncu kitlesi elde etmişti. Fakat yeni sürümünün çıkmaması oyuncuları üzüyordu. Farming Simulator sevenler için güzel bir haber. Aradan iki yıldan fazla bir süre geçse de Farming Simulator  oyununun 2019 versiyonu sonunda çıktı.

Oyunun yapımcı firması Farming Simulator’un yeni sürümün bu kadar uzun sürede çıkmasının nedeni olarak “oyunun grafik motorunun yeniden yazılmış “ olduğunu söylemektedir. Bu yeni grafik motoru sayesinde oyunda daha kaliteli görseller sunulmuş ve küçük ayrıntılara bile dikkat edilmiştir.Firmanın en büyük başarılarından birisinin yeni grafik motorunun olduğunu söyleyebiliriz.

Farming Simulator oyununun eksiklerinden biriside ekipman yetersizliğinin olmasıydı. Firma bu uzun süre içerisinde sadece grafik motoruna önem vermekle kalmayıp birçok yeni ekipmanlar da eklemiştir. Biliyorsunuz ki Farming Simulator oyununun 2017 sürümünde bulunan en büyük eksikliklerinden birisi az ekipmanların olmasıydı. Bu az ekipmanlardan dolayı oyuncular oyundan sıkılmış ve firma oyuncu kayıp etmişti. Firma bu sefer hayranlarını dinledi ve oyundaki ekipmanları oldukça çoğalttı.

Farming Simulator oyununda yapılan en büyük değişikliklerinden birisi artık sadece bir alan satın alınmıyor. Eski sürümünde alan aldığınızda ağaçları kesmek, odun parçalarını satmak ve ormancılık ekipmanlarını satın almak zorundaydınız. Böylece aldığınız alan size daha fazla emek ve oyun parası harcatıyordu. Artık o günler bitti. Yeni sürümü ile birlikte alan satın aldığınızda ağaç fideleri ekiyor, Fideler büyüdüğünde satarak kar edebiliyorsunuz. Ancak ağaçları eskisi gibi bir testere ile kesmek mümkün değil.

Başka bir güzel özellik ise hayvan çiftlerini satın alarak yerleştirmeniz gerekiyor. Büyük bir alanı çevirebilecek çiftleri satın almanız mümkündür. Ancak hayvanlarınızın mutlu olması için büyük bir alan çevirmeniz önerilmez. Ayrıca hayvanlarınızı daha fazla paraya satmak için her gün onlara spor yaptırmanız gereklidir. Aksi taktirde hayvanlarınız genç yaşta yağlanacak ve ucuza satılacaktır.

Farming Simulator oyununun 2019 sürümünde artık yabani otları bile yetiştirebileceksiniz. Ayrıca oyunun zorluk derecesinde yabani otlar zehirli toz atabilir (Buda size zarar verecektir) veya tarlanızı 2-3 hasattan sonra kireçlemeniz gerekir. Buda oldukça pahalı ve ekipmanlar gerektirmektedir. Eğer bu zorluk hoşunuza gitmezse ayarlar bölümünden bu zorluğu kapatabilirsiniz. Her iki ek özelliği ayrı ayrı kapatma seçeneğiniz bulunmaktadır.

Yüksek grafikleri sayesinde çimlerin üzerinden geçerken, çimler artık gerçeğindeki gibi hareket ederler. Ayrıca traktörünüz veya römorkunuz ile çimlerin veya mahsullerin üzerinden geçerseniz çimler ezilecektir. Eğer çimlerin veya mahsullerin üzerinden geçerken ezilmesinden rahatsız oluyorsanız traktörünüzün veya römorkunuzun lastiklerini inceltebilirsiniz. Ayrıca kamera hassasiyeti, Ekipman hassasiyeti ve birçok yeni seçenekler gelmiş bulunmakta. Oyunda neredeyse her şey satılabilir. Yeni sürümüyle birlikte artık arazileri de satabilmektesiniz. Buda artık bir arazi üzerinde çalışmak istemeyen oyuncular için çok güzel bir özelliktir.

Oyunun eksikliklerinden bas etmek gerekirse, öncelikle Farming Simulator oyununun 2019 sürümünde fragman göremedik. Ayrıca oyunda zeytin, yuaf ve pamuk gibi bitkiler ve ağaçlarını görmek isterdik.

İncelemelerimiz sonucunda oyunda iki adet Güney Amerika ve Avrupa haritalarının olduğunu gördük. Harita azlığı oyuncular için üzücü olsa da haritaların detayları bu üzgünlüğü giderecektir.

Oyunda görmek istediğim bir başka özellik ise ana menüyü açmadan mini harita üzerinden gübrelediğim toprakları takip edebilme, özellikle kireçli bölgeleri görebilmektir.

Farming Simulator 2019 Yeni Araçlar

Farming Simulator 2019 Yeni Araçlar

Farming Simulator 2019 Modları

Ayrıca oyunun çok oyunculu özelliğine yenilikler geldi.Oyuncular eski sürümünde birbirlerinin çiftliklerine erişim sağlıyordu. Artık birbirlerine para aktarabilir, birbirleri ile işbirliği yaparak çalışabilirler.Geçen gün ali ile fs2019 oynadığımızda, Alinin paraya ihtiyacı oldu ve ben ona25K gibi bir para gönderdim. Bu güzel değişiklik oyunu daha eğlenceli bir hale getirdi. Ayrıca eski günlere dönebilir, sadece bir çiftliğiniz olabilir ve birlikte bu çiftliği büyütebilirsiniz. Kısacası arkadaşınız ile sıfırdan dan oyuna başlayabilir ve birlikte yapacağınız işbirliği ile çiftliğinizi büyütebilirsiniz.

Oyunda dikkat etmeniz gereken bir özellik ise maliyetlerdir. Aldığınız bir alanı çimento ile düzeltme, alanı taşlarla doldurma gibi olaylar tamamen para ile yapılmaktadır. Ondan dolayı oyun parası ile yaptığınız israflar oyunda batmanıza sebep olabilir. Özellikle kredi sistemi bulunan oyunda banka faizleri sizi zorlayabilir.

Eğer Tarım simülasyon oyunlarını daha önce oynamadıysanız ve ilk defa bir tarım simülasyon oyunu oynuyorsanız tercihinizi Farming Simulator oyununun 2019 sürümünü satın alarak yapabilirsiniz. Özelikle çok oyunculu oyunları seviyorsanız kesinlikle tercih etmelisiniz. Farming Simulator oyunu her zaman gerçekliği yansıtmaktadır. Ekipman eksikliği olmasına rağmen firma her güncellemede yeni ekipmanlar getirmektedir. Firma yeni sürümü ile büyük bir yol kat etti ve birçok oyuncu kazandı.

Ayrıca bazı oyun hayranları yeni modlar üretmekte ve oyun her geçen gün gelişmektedir. Bu modlar oyuna farklı güzellikler katmaktadır. Bu oyunun bu kadar oyuncu kapasitesine sahip olmasından biriside binlerce modlarının olmasıdır. Çoğu meraklı insanlar yeni sürümü beklemeden mod yapmadılar ama yeni sürümün çıkması ile birlikte mod çalışmalarına başladılar.

Her ne kadar Farming Simulator 2019 oyunu eski sürümlerden daha iyi olsa da firma oyun hayranlarının istediği özellikleri eklese ne kadar iyi olabileceğini tahmin bile edemiyorum. Belki firma yeni bir oyun motoru ile bir sonraki sürümü çıkartmayı düşünebiliyor.

Farming Simulator oyununun modlarını en kısa sürede indir.gamer.com.tr sitemize ekleyeceğiz. Ondan dolayı sitemizi takip etmeye devam edin.