FIFAın Adı Artık EA Sports FC Olabilir

FIFAın Adı Artık EA Sports FC Olabilir

Konami'nin video oyunu geliştirme ekibi yaptığı açıklamada güncellemenin detaylarını vermese de şirketin güncelleme aracılığıyla eFootball 2022'ye yeni içerik ve özellikler eklemeyeceğini söyledi. 7 Ekim'de EA'dan yapılan açıklamada oyunun adını değiştirebilecekleri belirtilmişti. Şimdi araştırma aşamasında olduklarını söylediler, ancak görünüşe göre süreç biraz hızlandı. Bugün ortaya çıkan habere göre Electronic Arts, FIFA yerine EA Sports FC  olacağını duyurdu. 

Yakında bu konuyla ilgili herhangi bir resmi bilgi almamız veya duyuru görmemiz olası değil. Çünkü FIFA ile EA arasındaki anlaşma 2022'nin sonuna kadar sürecek. Bu da FIFA adında en az bir oyun daha göreceğimiz anlamına geliyor. Ayrıca EA'nın tek amacı isim değiştirmek olan diğer anlaşmaların da geçerli olacağı söyleniyor. 

Polygon'un raporuna göre EA, EA Sports FC adını “bilgisayar oyunu yazılımı” için ayırdı ve 1 Ekim'de İngiltere ve Avrupa Fikri Mülkiyet Ofisi'nden belgeler imzaladı. Böyle bir ismin oyunun yeni adının son hali mi olacağı yoksa geçici olarak mı benimseneceği belli değil, ancak oyunun potansiyel yeni adı, yetkisiz Manchester City'ye benziyor. 

Electronic Arts, FIFA'nın adını değiştirmeye karar verdikten sonra, EA ile FIFA arasında uzun yıllardır devam eden işbirliğinin sona ereceği artık neredeyse kesin. EA'nın eski yöneticilerinden Peter Moore, Electronic Arts'ın FIFA adının tanınması ve imajı konusunda yaptığı çalışmaların FIFA'nın kendisinden daha faydalı olduğunu söyledi.