“Fila Spencer, PlayStation ve Nintendo oyunlarının Xbox’ta görülmesini istiyor, ancak buna güvenmiyor” dedi.

“Fila Spencer, PlayStation ve Nintendo oyunlarının Xbox’ta görülmesini istiyor, ancak buna güvenmiyor” dedi.

Xbox Başkanı Phil Spencer, Sony ve Nintendo’nun oyunlarını Xbox için çıkarmasını isterdi, ancak şu anda buna güvenmiyor.

Gazeteci Stephen Totilo’ya verdiği röportajda Spencer, Xbox için dört oyunun diğer konsollarda yayınlanma kararının, rakiplerini kendi mantığına uymaya zorlamak amacı taşımadığını söyledi.

“Benim için bu bir takas sistemi değil,” dedi Spencer. “Bu işin iyileştirilmesi için yapıyoruz”.

Bununla birlikte, Spencer diğer konsollar için oyun çıkmasından kesinlikle memnuniyet duyacağını ve özellikle çok oyunculu oyunlar için, büyük bir çevrimiçi topluluğun uzun süreli oyun ömrü için önemli olduğunu belirtti.

“Helldivers 2 gibi bir oyunu izlediğimde – bu harika bir oyun, PC ve PlayStation’da yayımlayan ekibe teşekkürler – bu oyunun Xbox’ta yayımlanmamasının sektörde kime yardımcı olacağını tam olarak anlayamıyorum. Eğer bu onlara yardımcı olduğunu söylemeye çalışıyorsanız. Ama anlıyorum. Konsol oyunlarının, oyunları başka yerlere koymadan getirerek avantaj elde ettikleri bir geleneği var. Biz de aynısını yapıyoruz.”

Helldivers 2, PS5 ve PC’de aynı gün piyasaya sürüldü ve sonuçları etkileyiciydi.

Spencer ayrıca, Sony’nin PlayStation ve PC’de aynı gün piyasaya sürdüğü Helldivers 2’nin PC’de harika sonuçlar gösterdiğini de belirtti.

Benim demek istediğim, oyunları daha fazla yere ulaştırma ve daha fazla kişiye erişilebilir kılma, oyun işinin iyi bir parçasıdır.

Bu haftanın başlarında, Sony’nin başkanı ve PlayStation yönetim kurulu başkanı Hiroki Totoki, şirketin oyun bölümünün karlılığını artırmak için “agresif” olması gerektiğini ve şirketin iç stüdyolarından çıkan oyunlara PC’de daha fazla odaklanmasının bunun bir parçası olarak görülebileceğini belirtti.

Yatırımcılarla yaptığı toplantıda Totoki, şirket içi stüdyolardan oyun çıkarmayı “çoklu platform” olarak gördüğünü ancak daha sonra bunun sadece PC için olduğunu açıkladı.